Volley League: Ομόφωνη απόφαση των… αποδυτηρίων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατά της αύξησης των ξένων

 

Μπορεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να είναι από τα σωματεία που ψήφισαν υπέρ των επτά ξένων στο πρωτάθλημα της Volley League, τα αποδυτήρια της ομάδας ωστόσο αντιδρούν, όπως άλλωστε και σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Α1.

Η ΕΣΑΠ μπορεί μία μέρα μετά την συνάντηση με ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ να άφησε στην άκρη το αίτημα για 7 ξένους (κοινοτικούς ή μη κοινοτικούς) και να αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΟΠΕ για 4 μη κοινοτικούς ή 5 κοινοτικούς στο φύλλο αγώνος, ωστόσο ο ΠΑΣΑΠ δεν άλλαξε θέση.

Το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών, έχοντας πλέον στα χέρια του τα δεδομένα, μετέφερε την πρόταση της ΕΟΠΕ σε όλα τα μέλη της (μέσω των αρχηγών τους) και ζήτησε να γίνει ψηφοφορία προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.
Έτσι οι αθλητές κλήθηκαν να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:
Α: αν συμφωνούν με την πρόταση της ΕΟΠΕ
Β: αν απορρίπτουν την πρόταση της ΕΟΠΕ

Ως τρίτο ερώτημα στάλθηκε η αντιπρόταση που ετοίμασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΑΠ η οποία προέβλεπε τα εξής:
Αύξηση του αριθμού των ξένων, όμως να δηλώνονται 4 εξ αυτών στο φύλλο αγώνος κι αυτό όχι μόνο θα ισχύσει για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, αλλά θα εφαρμοστεί και με τις εξής προϋποθέσεις: ταυτόχρονη νομοθετική ρύθμιση για κατοχύρωση της μίνιμουμ τετράωρης απασχόλησης στους αθλητές της Volley League και κατοχύρωση της πρόσληψης των αθλητών από την πρώτη ημέρα έναρξης της προετοιμασίας.

Σύμφωνα με το Sportsfeed οι ψηφοφορίες έγιναν στα αποδυτήρια όλων των ομάδων, συνεπώς και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέχρι τώρα απαντήσεις δείχνουν ότι οι αθλητές είναι ομόφωνα υπέρ της αντιπρότασης του ΠΑΣΑΠ. ΚΈτσι λοιπόν η «καυτή πατάτα» θα περάσει στα χέρια της ΕΟΠΕ, η οποία μόλις πάρει και επισήμως την αντιπρόταση του ΠΑΣΑΠ θα κληθεί να πάρει την οριστική απόφαση.