ΕΠΣ Έβρου: Πόσες ομάδες υποβιβάζονται από την Α’ στη Β’ Κατηγορία

 

Περίπου δέκα μέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Εβρου, από την προκήρυξη που έχει σταλεί στα σωματεία έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν αντίστοιχα.

Ωστόσο ο ακριβής αριθμός θα ξεκαθαρίσει στο τέλος της περιόδου και ανάλογα με το τι θα κάνει η ΑΕ Διδυμοτείχου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Καταρχήν το δεδομένο είναι ότι από την Β’ Κατηγορία θα ανέβουν τρεις ομάδες, σε πρώτη φάση οι τρεις πρωταθλήτριες των ισάριθμων ομίλων της.

Από την Α’ Κατηγορία, δεδομένου ότι θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 11 τελικά και όχι με 12 ομάδες, δεν θα χρειαστεί να υποβιβαστούν τρεις αλλά δύο, αφού ήδη μετέχουν λιγότερες σε σχέση με τον προκαθορισμένο αριθμό.

Ωστόσο με δεδομένο ότι ο πρωταθλητής θα ανέβει στη Γ’ Εθνική, έχει μεγάλη σημασία αν θα διατηρηθεί εκεί και η ΑΕ Διδυμοτείχου.

Αν ο Έβρος έχει τη νέα σεζόν δυο ομάδες τα εθνικά πρωταθλήματα, τότε η απόφαση της ΕΠΣ Έβρου είναι να μην ανέβει τέταρτη ομάδα από τη Β’ Κατηγορία (αφού άλλωστε αποδείχθηκε φέτος ότι αυτό είναι δύσκολο βήμα) αλλά να υποβιβαστεί μια λιγότερη.

Έτσι λοιπόν, το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας που θα ξεκινήσει θα βρει μόνο την τελευταία να υποβιβάζεται. Μόνο στην περίπτωση που πέσει η ΑΕΔ από τη Γ’ Εθνική στο τοπικό, θα υποβιβαστεί τελικά και δεύτερη ομάδα από την Α’ στη Β’ Κατηγορία.