Super League: Οι δηλώσεις των προπονητών Ξάνθης και Αστέρα Τρίπολης μετά τη μεταξύ τους λευκή ισοπαλία

 

Το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες στον κόσμο ήταν από μέτριο έως κακό θα έλεγε κανείς, και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι προπονητές των δύο ομάδων απέδωσαν το παραπάνω γεγονός σε κάτι διαφορετικό ο καθένας, στις δηλώσεις τους στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ανάμεσα σε Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο των Πηγαδίων.

Στο γεγονός πως δεν βρήκε αρκετούς χώρους απέδωσε το ότι η Ξάνθη δεν απείλησε αρκετά τον Αστέρα Τρίπολης, ο προπονητής των Θρακιωτών Μίλαν Ράσταβατς στη συνέντευξη τύπου του αγώνα, ενώ ο Σάββας Παντελίδης στάθηκε στο ότι η ομάδα του κράτησε για πρώτη φορά φέτος και επί κοουτσαρίσματός του, το μηδέν στην άμυνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς:

«Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του, καταφέραμε να αναπτυχθούμε σωστά, και να φέρουμε την μπάλα στο αντίπαλο μισό. Σήμερα ήμασταν λίγο άτυχοι και όχι τόσο πολύ γρήγοροι στην κυκλοφορία της μπάλας. Όταν αντιμετωπίζεις δέκα παίκτες που μένουν πίσω από το κέντρου του γηπέδου, χρειάζεσαι ταχύτητα, εγρήγορση, αλλά και ποιότητα στις πάσες και στην οργάνωση των επιθέσεών σου. Οι παίκτες μας πάλεψαν όλες τις μπάλες, και τους συγχαίρω, όπως επίσης έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους οπαδούς μας, που παιχνίδι με παιχνίδι είναι όλο και περισσότεροι και φυσικά σας υποσχόμστε ότι θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε.

Σε ερώτηση για το τι φταίει και η Ξάνθη στην έδρα της φέτος έχει μόνο ισοπαλίες απάντησε λέγοντας: «Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες του. Σε κάθε παιχνίδι οι χώροι που βρίσκουμε στην επίθεση διαφέρουν. Εμείς προσπαθούμε να τους διεκδικούμε και να τους εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο, όμως σε παιχνίδια στην έδρα μας όπως το σημερινό, που οι παίκτες του Αστέρα ήταν σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια πίσω από το κέντρο δεν είμαστε αρκετά καλοί και χρειαζόμαστε βελτίωση. Γενικά οι παίκτες μας, είναι κάπως καλύτεροι εκτός έδρας, γιατί στα εκτός έδρας ματς βρίσκουν περισσότερους ανοιχτούς χώρους. Φυσικά θεωρώ ότι πρέπει να βελτιωθούμε και στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά θέλουμε και το μηδέν στην άμυνα. Σίγουρα πάντως έχουμε αρκετή δουλειά στο να είμαστε γρήγοροι όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας».

Ενώ τέλος σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως με το υπάρχων ρόστερ μπορεί να καλυφθεί το παραπάνω πρόβλημα δήλωσε: «Κοιτάξτε, όταν έχεις πολλούς νέους παίκτες είναι λογικό το να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να γίνουν ένα σύνολο και να τους κάνεις να επιτίθονται σωστά. Αν δεν έχεις έναν παίκτη που να μπορεί με τα προσόντα του να «τελειώσει» ένα ματς, αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο με ομαδική συνεργασία. Νομίζω πως βελτιωνόμαστε σιγά – σιγά σε αυτό το τομέα, και φυσικά θα πρέπει να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στις επιθέσεις μας».

Από την άλλη ο Σάββας Παντελίδης δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

«Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με στόχο να πιέσουμε λίγο πιο ψηλά  την Ξάνθη και να μπορέσουμε να κλέψουμε μπάλες, γιατί στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευνοϊκό αέρα, αλλά τα σχέδια που είχαμε κάνει για το παιχνίδι άλλαξαν πολύ νωρίς, με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές που είχαμε. Ουσιαστικά εξαιτίας αυτών των αλλαγών, στο πρώτο μέρος, αλλάξαμε σχηματισμούς 2-3 φορές, ώστε να καταφέρουμε να μη δεχθούμε γκολ και να πάμε με το 0 στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα καλό διάστημα, αλλά ο κυριότερος στόχος τη περισσότερη διάρκεια του ήταν να μη δεχθούμε κάποιο γκολ, γιατί ουσιαστικά ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να το κερδίσεις, είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις να μην το χάσεις. Η Ξάνθη είχε μερικές ευκαιρίες, αλλά νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Για εμάς είναι σημαντικό για εμάς και είναι αυτό που κρατάμε από το σημερινό παιχνίδι το ότι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα, αλλά και η προσπάθεια των παικτών».

Σχετικά με το αν ήρθε εύκολα ή δύσκολα αυτός ο βαθμός απάντησε: «Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν έρχεται εύκολα, κανένας βαθμός. ήρθε δύσκολα, γιατί η Ξάνθη στις φάσεις που είχε θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα τέρμα και ότι προσπάθεια και να έχεις κάνει αν δεχθείς ένα τέρμα και χάσεις το παιχνίδι δεν έχει καμία σημασία. Όχι, λοιπόν, ο βαθμός δεν ήρθε εύκολα».

Ενώ σχετικά με την κούραση που υπάρχει μετά τα ματς με τον Ολυμπιακό απάντησε: «Όχι, το σημερινό αποτέλεσμα δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με την κούραση. Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο σου συμβαίνουν πράγματα που δεν τα περιμένεις και πρέπει να τα αντιμετωπίσεις για να πάρεις θετικό αποτέλεσμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here