ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με υπερδιπλάσιους πόντους ο Λεύκιππος Ξάνθης «διέλυσε» τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

 

Στην τρίτη φάση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ προκρίθηκε ο Λεύκιππος Ξάνθης που έκανε έναν υγιεινό περίπατο επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου στο Αμοιρίδειο εξασφαλίζοντας διαφορά 40 πόντων (μεγαλύτερη από τους συνολικούς πόντους που πέτυχε η φιλοξενούμενη ομάδα).

Το τελικό 79-39 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την ανωτερότητα της Ξανθιώτικης ομάδας, που έχει ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά κυρίως του πρωταθλήματος για να πετύχει την άνοδό της στην Γ’ Εθνική μόλις δυο χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Φώτη Νταβουλτζόπουλου που σημείωσε 25 πόντους ενώ σταθερός παραμένει ο έμπειρος Σταμπουλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Λεύκιππο έμεινε στον πάγκο το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Μίλαν Ψάλτου, που επέστρεψε από τον μήνα του μέλιτος αλλά δεν μπήκε αμέσως στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, παρά το γεγονός ότι πλέον συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις.

Στην επόμενη φάση ο Λεύκιππος θα αντιμετωπίσει πάλι εντός έδρας τον Αστέρα Καβάλας, που την ίδια ώρα απέκλεισε εύκολα την Θύελλα Φερών. Απευθείας στα ημιτελικά από τον όμιλο της Θράκης προκρίνεται το Δημοκρίτειο Κομοτηνής που νίκησε τη Φιλία Ορεστιάδας.

Διαιτητές: Κολοκυθάς – Παπαθεολόγου

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 42-16 (ημίχρονο), 60-26, 79-39 (τελικό αποτέλεσμα)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Σωτ. Κοκκινόπουλος): Κουμπάνης 14 Νταβουλτζοπουλος 25, Στεργίου Δ. 2, Δωδος, Χρήστου Φ,  Νυμφοπουλος 4, Παϊταρης, Σαββίδης, Πλωμαρίτης 1, Σταμπουλής 21, Παπλάκης 4, Κάλφας 8, Κοκκινόπουλος Σ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Στ. Τελούδης): Ιωαννίδης  8, Σιταρίδης  4, Θεολογίδης  3(1), Τουτουκτσής  2, Φωτιάδης, Αστροπεκάκης  2, Τσαγιάς  3, Αγγελίδης  3(1), Δαλακούρας  2, Παυλίδης, Κανάκης  8, Παπαλαμπίδης  4