Τρομερός Κιπτσόγκε τερμάτισε πρώτος υπό βροχή στον «μαραθώνιο του αιώνα» στο Βερολίνο – Δεν πήγαν οι Θρακιώτες

 

Τα κατάφερε και πάλι. Στον μαραθώνιο με τους κορυφαίους δρομείς του κόσμου, ο Έλιουντ Κιπτσόγκε κέρδισε και τον άσχημο καιρό περνώντας πρώτος την πύλη του Βραδεμβούργου για να κερδίσει τον 44ο μαραθώνιο του Βερολίνου.

Υπό βροχή, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο κέρδισε τον αγώνα τρέχοντας σε 2:03:34 συνεχίζοντας το τρομερό σερί που τον θέλει αήττητο από το 2013, όταν είχε χάσει από τον Γουίλσον Κίπσαγκ (στο Βερολίνο).

Οπως αναφέρει το Sportsfeed, ο Κενυάτης ήταν σταθερά στο γκρουπ των προπορευόμενων δρομέων και μόνο στο 35ο χιλιόμετρο βρέθηκε πίσω όταν έχοντας μείνει με τον Γκεϊγέ Αντολά. Ο Αιθίοπας έκανε το ξεπέταγμα και έφυγε μπροστά δίνοντας την εντύπωση ότι θα κερδίσει. Όμως ο Κιπτσόγκε δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Έπιασε τον τρίτο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθώνιου του 2014 (Κοπεγχάγη) που σήμερα έτρεχε τον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας του και λίγο μετά το 40ο χιλιόμετρο έκανε το ξεπέταγμα για να φτάσει στη νίκη. Ο Αντολά ήταν δεύτερος με 2:03:43, επίδοση που είναι η κορυφαία όλων των εποχών για ντεμπούτο σε μαραθώνιο.

Ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, Φέλιξ Καντί ήταν τρίτος με 2:06:13 και τέταρτος ο Βίνσεντ Κιπρούτο με 2:06:14. Ο Γουίλσον Κίπσαγκ εγκατέλειψε στο 30ο χιλιόμετρο με στομαχικές διαταραχές και ενώ ήταν στο γκρουπ των προπορευόμενων αθλητών. Λίγο αργότερα εγκατέλειψε και ο Μπεκέλε που είχε μείνει πίσω.

Όσο για τους δύο Θρακιώτες δρομείς που είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS την Παρασκευή ότι είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτόν τον ιστορικό μαραθώνιο του Βερολίνου, που χαρακτηρίστηκε και ως «κούρσα του αιώνα» σε αυτήν την απόσταση;

Όπως οι ίδιοι πληροφόρησαν το ThrakiSportS, δυστυχώς λόγω προβλημάτων τραυματισμού δεν μπόρεσαν αμφότεροι τελικά να παραβρεθούν στο Βερολίνο και ακύρωσαν την συμμετοχή τους, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να λάβουν μέρος στον αγώνα που έφερε αντιμέτωπα τα μεγαλύτερα ονόματα του πλανήτη σε αυτήν την απόσταση.