Α1 Ανδρών: Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με δυο ήττες από Παναθηναϊκό και Άρη για την Φιλία Ορεστιάδας

 

Με δυο ήττες ξεκίνησε στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών στο πινγκ πονγκ η Φιλία Ορεστιάδας. Αρχικά γνώρισε φυσιολογική ήττα με 4-0 από τον Παναθηναϊκό ενώ στη συνέχεια μετά από μεγάλη μάχη ηττήθηκε με 4-3 από τον Άρη Νίκαιας. 

Οι δυο ομάδες θα παλέψουν για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής. Τελικά, μετά από σχεδόν 3,5 ώρες που κράτησε ο αγώνας του Άρη Νικαίας με τη Φιλία Ορεστιάδας, έληξε με νίκη του πρώτου με  4-3.

Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Ντανιέλ Τσιόκας σημείωσε δύο θετικά αποτελέσματα (3-0 σετ τον Μανουσώφ και 3-1 τον Κανάση), ενώ ήταν και στο καθοριστικό διπλό, όπου μαζί με τον Ηλία Μιχαηλίδη λύγισαν με 3-2 τους Γιώργο Κανάση και Ανέστη Καριοφυλλίδη (όπου μάλιστα κρίθηκε με 14-12 το 5ο σετ).

Άλλη μία νίκη για τον επανακάμψαντα στην Α1, Άρη Νίκαιας πέτυχε ο Σταύρος Βρεττάκος (3-0 τον Καριοφυλλίδη), ενώ από την ομάδα της Ορεστιάδας τρεις αθλητές της κατάφεραν από μία νίκη: ο Στέφανος Μανουσώφ και ο Καριοφυλλίδης επί του Μιχαηλίδη (με 3-2 σετ) και ο Κανάσης επί του Βρεττάκου (3-1).

Κατά τα άλλα, η δύσκολη επικράτηση του Α.Ο. Ταταύλα απέναντι στον Α.Ο. Ελληνικού αποτέλεσε τη βασική είδηση στη σημερινή εναρκτήρια μέρα στο πρωτάθλημα της Α1 .

Η ιστορική ομάδα, που είναι από τις διεκδικήτριες του τίτλου, ένιωσε πίεση από τον Α.Ο. Ελληνικού μέχρι να ξεπεράσει την αντίστασή του με 4-3. Είχε μάλιστα στη διάθεσή της και τους δύο ξένους αθλητές της (τον πορτογάλο Μέντες και τον βούλγαρο πρώην παίκτη της Φιλίας Ορεστιάδας Αλεξαντρόφ).

Από τους «μνηστήρες» του τροπαίου, δύο νίκες είχαν ακόμα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός (το τριφύλλι την πρώτη από αυτές με 4-0 επί της Φιλίας Ορεστιάδας), ενώ το Πέρα Αθηνών, που αύριο στις 10 έχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έκανε ήδη  το ρεπό του.

Οι αγώνες φιλοξενούνται στην Ελευσίνα, στο γυμναστήριο του τοπικού Γ.Α.Σ. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας σε Α1 Ανδρών:

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Ελληνικού          4-3

Ολυμπιακός-Άρης Νικαίας                4-0

Φιλία Ορεστιάδας-Παναθηναϊκός     0-4

Ο.Α. Χανίων-Α.Σ. Πέρα               0-4

Παναθηναϊκός-Ο.Α. Χανίων        4-0

Άρης Νικαίας-Φιλία Ορεστιάδας     4-3

Α.Ο. Ελληνικού-Ολυμπιακός        1-4

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα         1-4

Το ρεπό τους έκαναν ο Α.Ο. Πεύκης και ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών