Δύο Κομοτηναίοι τρέχουν στην «κούρσα του αιώνα» στον Μαραθώνιο του Βερολίνου με Κιπτσόγκε, Μπεκέλε, Μακάου και Κίπσαγκ!

 

Έχει ονομαστεί «ο μαραθώνιος του αιώνα» αφού θα τρέξουν σε αυτόν τα κορυφαία ονόματα της εποχής μας με στόχο την κατάρριψη ενός πολύ μεγάλου παγκοσμίου ρεκόρ. Μάλιστα, όπως είναι λογικό, προσελκύει τεράστια πλήθη και έτσι ζήτησαν και αγόρασαν περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως τα δικαιώματα της προβολής του.

Η προσμονή ενός πολύ μεγάλου παγκόσμιου ρεκόρ, σε έναν μαραθώνιο όπου θα τρέξει ότι καλύτερο και πιο… θρυλικό υπάρχει αυτή τη στιγμή εν ενεργεία, έχει φτάσει στα ύψη. Την Κυριακή το πρωί που ο Κενενίσα Μπεκέλε των τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, των πέντε χρυσών παγκοσμίων και των δύο παγκόσμιων ρεκόρ, θα σταθεί δίπλα στον ανίκητο σε μαραθώνιο χρυσό Ολυμπιονίκη Έλιουντ Κιπτσόγκε που κατάφερε να ολοκληρώσει το πείραμα των δύο ωρών τρέχοντας σε 2:00:25.

Υπάρχουν και τα μεγάλα αουτσάιντερ, Κίπσαγκ και Μακάου που υπήρξαν οι προηγούμενοι κάτοχοι του παγκόσμιου ρεκόρ. Πως λοιπόν να μην είναι ελκυστικός αυτός ο αγώνας που εκτός από τις 100 χώρες που θα τον μεταδόσουν τηλεοπτικά, θα υπάρχουν και εκατοντάδες μεταδόσεις (ζωντανά πάντα) στο διαδύκτιο μέσω live stream; Tα ρεκόρ πέφτουν το ένα μετά το άλλο, αλλά μένει να δούμε αν θα πέσει και το πιο σημαντικό όλων αυτό του ταχύτερου δρόμου σε μαραθώνιο δρόμο.

Σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα λοιπόν, έχουν δηλωθεί ότι θα τρέξουν και δύο Θρακιώτες. Ο λόγος για τον Συμεών Μπρατζουκάκη (γεννηθέντα το 1987) και τον Γιώργο Τοκαλατσίδη (γεννηθέντα το 1977) που όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, έχουν δηλωθεί να διασχίσουν τα 42.195 μέτρα στην κούρσα όπου μετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα του Μαραθωνίου με ξεκάθαρο στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση…