ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Συμμετοχή του Αρίωνα Ξάνθης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 

Σε μια πολύ θετική ενέργεια, συμμετέχει και ο Αρίωνας Ξάνθης, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαδώσει το μπάσκετ, και ιδιαίτερα να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά το νόημα και την ουσία του μπάσκετ, μέσα από επισκέψεις στα σχολεία της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα ο Αρίων Ξάνθης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, και με μια σειρά από δράσεις ο Ξανθιώτικος σύλλογος πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί στην διάδοση και παρουσίαση του μπάσκετ.  Έτσι προπονητές και παίκτες της ομάδας του Αρίωνα πραγματοποίησαν επιλεγμένες επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της πόλης, όπου και παρουσίασαν το μπάσκετ όπως θα πρέπει να φτάνει στα νέα παιδιά της Ξάνθης.

Φυσικά στο επίκεντρο των συζητήσεων και των παρουσιάσεων αυτών, ήταν η ευγενής άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθε», ενώ δεν έλειψαν και οι θεαματικές αθλητικές στιγμές, με πιο χαρακτηριστική εξ’άυτών όταν αθλητής του Αρίωνα, ύψους 2.07 μ Αλή Μπουτσακτσή σήκωσε έναν μαθητή της Α’ τάξης στο 1ο Μειονοτικό σχολείο Ξάνθης φέρνοντας τον μικρό στο ύψος της μπασκετικής στεφάνης προκειμένου να… σκοράρει.

Η εντυπωσιακή προσέλευση τάξεων και μαθητών συνεχίστηκε και στην επίσκεψη του Αρίωνα στο 1ο δημοτικό σχολείο στην πλατεία Μητροπόλεως, εκεί όπου προπονητής του Ανδρικού τμήματος του συλλόγου Χρήστος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη και τις αξίες του μπάσκετ και ευρύτερα του αθλητισμού, προτρέποντας τους μαθητές να ασχοληθούν με αυτό, και δίνοντας τους την υπόσχεση ότι δεν θα το μετανιώσουν.

Πέρα όμως από τις προαναφερθέντες σχολικές μονάδες της Ξάνθης, ο Αρίωνας επισκέφθηκε και το 5ο, αλλά και το 11ο δημοτικό σχολείο, ενώ οι επισκέψει θα συνεχιστούν και στις αρχές του Οκτώβρη στην πανελλαδική ημέρα των αθλοπαιδιών στα σχολεία της χώρας μας.