Ο φονικός σεισμός στο Μεξικό αναβάλλει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ όπου θα συμμετείχαν Μιχαλεντζάκης και Καρυπίδης

 

Την προσεχή εβδομάδα θα αναχωρούσαν για το Μεξικό ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ο Δημήτρης Καρυπίδης, προκειμένου να αγωνιστούν με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας και να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, τη μεγάλη διοργάνωση της φετινής χρονιάς.

Ωστόσο λόγοι ανωτέρας βίας υποχρεώνουν της οργανωτική επιτροπή αλλά και την Διεθνή Παραολυμπιακή να αναβάλουν τους αγώνες. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να γίνουν σε μια εποχή που η γη συνεχίζει να τρέμει ενώ η χώρα εδώ και μερικές ώρες μετρά εκατοντάδες νεκρούς από τον φονικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον σεισμό ανέρχεται σε περίπου 250 νεκρούς και σχεδόν οι μισοί από αυτούς βρίσκονταν στην πρωτεύουσα του Μεξικού.  Στα συντρίμμια σχολείουοι πυροσβέστες και οι στρατιώτες ανέσυραν τις σορούς 32 μικρών μαθητών και 5 ενηλίκων, ενώ αγνοούνται 30 παιδιά και 12 ενήλικες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, οι αρμόδιες ομοσπονδίες αποφάσισαν την αναβολή (όχι ματαίωση) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία στο Μεξικό ή και σε άλλη χώρα που θα οριστεί.

Για το Μεξικό θα αναχωρούσαν την προσεχή εβδομάδα πέρα από τον χρυσό παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκης και τον πέμπτο παραολυμπιονίκη του Ρίο Δημήτρη Καρυπίδη, ο προπονητής του πρώτου Τάσος Καλλιτσάρης (για τον οποίο ξεπεράστηκε χάρη σε φορείς του Έβρου το πρόβλημα που υπήρχε για την μετακίνησή του) και ο προπονητής του δεύτερου Γιώργος Τυλιγαδάς.