Κύπελλο Ελλάδος: Οι δηλώσεις των Ράσταβατς και Χάβου μετά τη νίκη της Ξάνθης επί του Παναιτωλικού

 

H Ξάνθη ξεκίνησε με το δεξί στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου, και θύμισε την σεζόν που έφτασε μέχρι και τον τελικό Κυπέλλου, όπου τότε ήταν η τελευταία φορά που είχε ξεκινήσει τον θεσμό του Κυπέλλου με νίκη, όταν είχε κερδίσει τη Νίκη Βόλου.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα ο Μίλαν Ράσταβατς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας του, ενώ τόνισε πως πλέον όλοι έπικεντρώνονται στην καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει του ματς της Δευτέρας για το πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μίλαν Ράσταβατς: «Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου και για την απόδοση και για την νίκη. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι καταφέραμε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία μας. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί ο Παναιτωλικός έχει πολύ καλούς παίκτες παίκτες, που μπορούν και επικοινωνούν καλά μεταξύ τους με κοντινές πάσες και αν κατάφερναν να βρίσκονται πιο εύκολα θα ήταν πολύ επικίνδυνοι. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά το παιχνίδι, δημιουργήσαμε χώρους από τα άκρα, πετύχαμε δύο γκολ και κρατήσαμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία μας. Είμαι χαρούμενος γιατί και οι νέοι παίκτες που χρησιμοποίησα τα πήγαν καλά και πήραμε μια νίκη που μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Πλέον το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι που έχουμε την Δευτέρα με τον Αστέρα Τρίπολης, ένα παιχνίδι που είναι πολύ δύσκολο, οπότε συγχαρητήρια σε όλους για σήμερα και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται για το παιχνίδι της Δευτέρας».

Από την άλλη ο παλαίμαχος παίκτης του ΑΟΞ και νυν κόουτς του Παναιτωλικού, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου ανέφερε πως το μόνο που έκαναν αρκετά καλά οι παίκτες του ήταν να αμυνθούν σχετικά σωστά στα 2/3 του γηπέδου, και να δημιουργήσουν κάποιες φάσεις από τα άκρα, όμως δεν αρκούσαν για να καταφέρουν να σκοράρουν και πλέον το βάρος πέφτει στο ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά παρακάτω και οι δηλώσεις του Μάκη Χάβου: «Νομίζω ότι έγινε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, και από τις δύο ομάδες, χωρίς ρυθμό και ταχύτητα στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα αυτό που ίσως κάναμε καλά, είναι ότι μπορέσαμε να αμυνθούμε καλά στα 2/3 του γηπέδου με όπλο πάντα την ομαδική αμυντική λειτουργία, αλλά είχαμε προβλήματα στο τρανζίσιον το επιθετικό και σοβαρότερα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο στην ανάπτυξη μας, με αποτέλεσμα στις οργανωμένες επιθέσεις μας να μην μπορέσουμε να γίνουμε ιδιαίτερα απειλητικοί προς την αντίπαλη ομάδα. Πα’όλα αυτά δεχθήκαμε και ένα γκολ που νομίζω ότι και η Ξάνθη, λόγω των πολλών αλλαγών ήταν λίγο τυχερή, αφού δεν μπόρεσε γενικά να βρει ρυθμό και δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά σε μια στιγμή αδράνειας πέτυχε το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μας μέχρι να δεχθούμε το δεύτερο γκολ, πορσπαθήσαμε και παίξαμε συνδυαστικό ποδόσφαιρο ειδικά από τα άκρα, ήμασταν καλύτεροι. Γενικά φαινόταν σε εμάς τουλάχιστον, πως ήταν θέμα χρόνου η ισοφάριση, αλλά και πάλι χωρίς να δεχθούμε πολλές φάσεις από την Ξάνθη, δεχθήκαμε ένα δεύτερο γκολ και εκεί νομίζω ότι το παιχνίδι τελείωσε. Κρατάμε μόνο την προσπάθεια που έκαναν κάποιοι ποδοσφαιριστές και το μυαλό όλων μας πέφτει πλέον στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι και στην Ξάνθη τα καλύτερα από μέρους μου».