Κύπελλο Ελλάδας: Με Κάστρο να ανοίγει λογαριασμό προβάδισμα πρόκρισης για Ξάνθη

 

Σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φαση του κυπέλλου πήρε η Ξάνθη που πέτυχε την πρώτη της εντός έδρας νίκη στη σεζόν με 2-0 τον Παναιτωλικό σε αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 6ο όμιλο στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι Θρακιώτες αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι φτάνοντας σε νίκη με σκορ 2-0 χάρη σε γκολ που πέτυχαν στο 27′ όταν από τακουνάκι του Τριάδη στον Μπαξεβανίδη αυτός «άδειασε» τον Μάζουρεκ με τον Κομοτηναίο δεξιό μπακ να κάνει συστημένη σέντρα προς τον Ματίας Κάστρο σκοράροντας το παρθενικό επίσημο γκολ επί ελληνικού εδάφους. Το 2-0 έγινε στο 60′ όταν από υποδειγματική πάσα του Καμαρά στον Ρόσε αυτός την έδωσε υποδειγματικα στην μικρή περιοχή για τον Τριάδη που πλάσαρε εύστοχα

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να φτάσει τουλάχιστον σε ένα γκολ έχοντας μία αξιόλογη ευκαιρία στο 67′ με τον Ζίβκοβιτς να παραχωρεί κόρνερ σε εκτέλεση φάουλ του δραστήριου Μάζουρεκ, ωστόσο δεν κατάφερε και μετά την νίκη του Πανσερραικού με 2-0 επί του Εργοτέλη μπάινει σε περιπέτειες ενω μένει χωρίς νίκη τη φετινή σεζόν.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Μεχία (58’ Ντε Λούκας), Καμαρά, Λουσέρο, Τριάδης (82’ Κίκε), Ρόσε, Κάστρο (69’ Μπρίτο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Tσέναμο, Κλέσιο (70’ Χαντάκιας), Ροντρίγκες, Μιχάι, Μπράβο, Πάουλο (62’ Ρότσα), Μάζουρεκ, Ρόσα (65’ Βασιλούδης), Παρράς, Μαρκόφσκι.