Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ Ποντίων: «Μας έγραψαν γιατί δεν φορούσαμε ζώνη ενώ ακόμα δεν είχαμε μπει στο αυτοκίνητο»

 

Με την φράση «μας έγραψαν για παραβίαση ζώνης αυτοκινήτου ενώ ακόμα δεν είχαμε μπει στο αυτοκίνητο», ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων περιέγραψε την επιχειρηματολογία που θα χρησιμοποιήσει η ιστορική ομάδα στα αρμόδια όργανα, στα οποία θα καταφύγει κατά της απόφασης να μην ξεκινήσει το παιχνίδι με τα Παγούρια για το Κύπελλο ΕΠΣ Θράκης.

Ο Μιχάλης Κακουλίδης υποστηρίζει ότι επρόκειτο για προειλημμένη απόφαση. «Tα φερέφωνα είχαν προαναγγείλει ότι δεν θα μας επιτραπεί να αγωνιστούμε με αυτήν την εμφάνιση», σχολιάζει, επισημαίνοντας ότι θα κατατεθεί ένσταση αλλά και προσφυγή στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και εκφράζοντας την πίστη ότι η ομάδα του θα δικαιωθεί.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων με τον πιο επίσημο τρόπο κατήγγειλε ότι γίνονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο του Νομού Ροδόπης και υποστήριξε ότι δεν είχε καμιά αρμοδιότητα ο διαιτητής της αναμέτρησης Στέφανος Κουμπαράκης να μην επιτρέψει την διεξαγωγή του αγώνα με το αιτιολογικό της εμφάνισης που φορούσε η ΠΑΕ Ποντίων και αναφερόταν με τις φράσεις «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ» στην ποντιακή γενοκτονία.

Κατά την άποψη της ΠΑΕ Ποντίων, το γεγονός και μόνο ότι ο διαιτητής είχε προσέλθει στο γήπεδο έχοντας μαζί του το γνωμοδοτικό έγγραφο του δικηγόρου Βασίλη Σαράκη της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ με το οποίο ετίθετο θέμα πιθανής μη νομιμότητας χρήσης της φανέλας με αυτά τα συνθήματα επειδή δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα και περνούν πολιτικά μηνύματα, δείχνει κατά τον Μιχάλη Κακουλίδη το προειλημμένο της απόφασης.

Σύμφωνα με τον παράγοντα της ΠΑΕ Ποντίων ο διαιτητής έπρεπε να ξεκινήσει κανονικά το παιχνίδι, εκτός αν υπέβαλε σχετική ένσταση η αντίπαλος ομάδα, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέβη. Εφόσον θεωρούσε ότι οι φανέλες δεν είναι σωστές, όφειλε να το σημειώσει στο φύλλο αγώνα και ας έκρινε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για την όποια πιθανή τιμωρία, εφόσον συμφωνούσε με την άποψή του.

Μάλιστα, ο Κακουλίδης (εικονίζεται με μαύρα ρούχα στο βάθος με τους παίκτες της ομάδας του στην φωτογραφία του inkomonini από το γήπεδο του Νέου Σοδηροχωρίου) κατήγγειλε ότι ενώ μετά την ματαίωση του αγώνα οι δυο ομάδες συμφώνησαν να παίξουν φιλικό, τελικά αυτό δεν συνέβη με παρέμβαση του γραμματέα της ΕΠΣ Θράκης Κομνηνού Mπόζη, που τηλεφώνησε στον προπονητή Μεχμέτ Μεχμέτ.