ΕΠΣ Ξάνθης: Πέταξε «εκτός» την Αναγέννηση Θαλασσιάς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου η Ασπίδα

 

Πριν καν καλά – καλά αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης, η Ασπίδα επιβεβαιώνει τα όσα ειπώθηκαν από την διοίκηση το καλοκαίρι και με το καλημέρα άφησε εκτός συνέχειας Κυπέλλου την Αναγέννηση Θαλασσιάς (περσινή φιναλίστ του τελικού και προσπέρσινη νικήτρια του τροπαίου), νικώντας την με σκορ 1-0.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά, βασιζόμενη στο γεγονός πως είχε ήδη την απαραίτητη συνοχή, δεδομένου πως έχει παραμείνει ο περσινός κορμός, κατάφερε να δείξει πως είναι σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας και να πάρει την νίκη με 1-0, χάρη πάντως στο γκολ ενός νεοαποκτηθέντα, του Νίκου Παπαδόπουλου. Με δεδομένη την διαμόρφωση της βαθμολογίας, η νίκη αυτή στην ουσία έδωσε την πρόκριση στους γηπεδούχους και άφησε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου την ομάδα του Δημήτρη Καρύδη.

Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε πάρα πολλές φάσεις και όσες σημειώθηκαν κατά κύριο λόγο έγιναν στα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα. Έτσι στο 5′ ο Χάρης Κατσής βρήκε το χώρο να πιάσει ένα καλό σουτ, όμως τελικά η μπάλα έφυγε άουτ. Λίγο αργότερα, στο 7′ ήταν η σειρά του πρώην παίκτη της Θαλασσιάς και νυν της Ασπίδας, Γιάννη Χριστοφορίδη να απειλήσει, όμως τη κεφαλιά του μπλόκαρε τελικά ο Κίρτζαλη Εράι, ενώ στο 11ο λεπτό ο Σταύρος Βασιλειάδης έκανε ένα καλό δυνατό σουτ, αλλά ο Μάριος Χατζηγεωργίου δήλωσε παρών και κράτησε το μηδέν για την Ασπίδα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με το «καλημέρα» όταν ο Νίκος Παπαδόπουλος βρέθηκε ελεύθερος και έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, νικώντας έτσι τον Εράι και βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.  Η Αναγέννηση προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε στο 66′ με την κεφαλιά του Κώστα Καπράνη, όμως ο Χατζηγεωργίου κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, με την Ασπίδα να δημιουργεί και την τελευταία σημαντική φάση του παιχνιδιού στο 89′, με τον Μάνο Χαραλαμπίδη που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς ,Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης Α., Κοντομιχάλης (82′ Γελαδάρης), Στεπανιάν (74′ Νικολούδης), Κυριαζίδης, Δογανίδης (88′ Χαραλαμπίδης), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (57′ Χατζηπαρασκευάς), Κατσής.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Δημήτρης Καρύδης): Κίρτζαλη Εράι, Σταύρου, Μαντζαρίδης (50′ Δημόπουλος), Φεταχίδης, Μυλωνάς (35′ Κελλίδης), Δάγκας (60′ Καζάκης), Κωτίδης (50′ Τηλαβερίδης), Κουτσομιχάλης, Βασιλειάδης, Τουργαΐδης Σ., Καπράνης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΚΤΩ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ