ΕΠΣ Θράκης: Ντεμπούτο με νίκη – πρόκριση για τον Πανθρακικό απέναντι στους Ασώματους

 

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του ο Πανθρακικός (ή… καλύτερα οι φανέλες του ερασιτέχνη ΑΠΣ Πανθρακικού που θα αντιπροσωπεύσουν την ιστορική ομάδα της πόλης στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Θράκης), αφού νίκησε με 2-0 την Ένωση Ασωμάτων και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης.

Το παιχνίδι έγινε στο ΔΑΚ Κομοτηνής, έδρα του ΑΠΣ Πανθρακικού παρουσία μόλις περίπου 70 φιλάθλων. Αν και ο κόσμος έχει ουσιαστικά να δει την ομάδα στο γήπεδο από τον περασμένο Φλεβάρη που η ομάδα αποχώρησε από την Football League (αν και η ερασιτεχνική συνέχισε και πέρυσι να αγωνίζεται στο τοπικό), δείχνοντας οτι δεν μπορεί να πιστέψει οτι η ομάδα μέσα σε 16 μήνες από την Super League αγωνίζεται πέντε κατηγορίες κάτω και πλεόν στο Β’ τοπικό.

Στα του αγώνα, όπως αναφέρει το rodopisports και ο Χάρης Καλφόπουλος, το ματς που δεν είχε ούτε
τρομερό ρυθμό, αλλά ούτε και πολλές φάσεις τελικά η ομάδα του Πανθρακικού κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε και σκοράροντας 2 φορές και παίρνοντας την  πρόκριση με 2-0 την απέναντι στην Ένωση Ασωμάτων που μετά από οκτώ μήνες επέστρεψε και αυτή στα γήπεδα (δεξιά η σύνθεση με την οποία παρατάχθηκε).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανθρακικός ήταν μέτριος έχοντας στο 14′ ευκαιρία με σουτ του Δελή, αλλά ο Σαλή μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 36′ οι Ασώματοι κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον βοηθό.  Μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 είχαμε στο 41′ οταν ο Κολούκ Χασάν με γυριστό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ματθαίου με τις δυο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο ΑΠΣ Πανθρακικός μπήκε καλύτερα και στο 55′ ο Θανάσης Τσιπλακίδης εκμεταλλεύτηκε μια ωραία πάσα του Δελή, και δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαλή κάνοντας το 1-0. Μάλιστα οι «πράσινοι» κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν στο 72′ ο Χατζηιωαννίδης πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του σουτ του Δελή και νίκησε τον Σαλή για το 2-0. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Δρακίδης, Καραγιάννης και Πανταζής.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης ο νέος χορηγός του ΑΠΣ Πανθρακικός στην φανέλα, ένα γραφείο τελετών της  Κομοτηνής, που σχολιάστηκε στο Πανελλήνιο αλλά και στις κερκίδες του ΔΑΚ από του λιγοστούς φίλους των πρασίνων.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κυριαλάνης): Ματθαίου, Σμαραγδής, Αφεντουλίδης, Γιάζος (Α. Τζελεπής), Θ. Τσιπλακίδης (Γεωργουσόπουλος), Σοφ. Τσιπλακίδης, Λαπαγάς, Αλεξόπουλος, Δελής (Ανδρέου), Χατζηιωαννίδης, Τζελεπής (Φωτιάδης)

ΈΝΩΣΗ ΑΣΩΜΑΤΩΝ (Οτζιάν): Σαλή, Σαλήχ, Ιμπραήμ, Αμέτ (Μεμέτ), Χατζόγλου, Μπάλτση, Καρανιτάντ, Στόικος, Ρεσήτ, Παλτζη (Χουσείν), Κολουκ Χασάν