Super League: Ντεμπούτο στα Χανιά με τα Κ20 της Κέρκυρας για τον πρώην πορτιέρο Πανθρακικού και ΠΑΟΚ Νάκη Οικονομόπουλο

 

Ντεμπούτο με την φανέλα της ομάδας Κ20 της Κέρκυρας πραγματοποίησε εναντίον του Πλατανιά στα Χανιά ο πρωην πορτιέρο των ακαδημιών του Πανθρακικού και του ΠΑΟΚ Ξενοφώντας Οικονομόπουλος.

Ο 18χρονος τερματοφύλακας με καταγωγή από την Καβάλα, βρίσκεται στην Κέρκυρα τον τελευταίο μήνα, κερδίζοντας τον νέο του προπονητή Κώστα Χριστοφοράκη που του εμπιστεύτηκε την θέση με το νούμερο “1” και ξεκίνησε στην βασική εντεκάδα μαζί με τον συγκάτοικό του Λούμπο Χριστακίεφ στην ήττα της Κέρκυρας στα Χανιά από τον Πλατανιά με 1-2.

Στην Κέρκυρα ωστόσο δεν θα είναι μόνος αφού εκτός του πρωην στόπερ του ΠΑΟΚ Ισαακίου Χριστακίεφ στην Κ20, στην ομάδα Κ17 βρίσκονται ο πρωην της ΑΕΔ και του Πανθρακικού Πάρης Γκασίδης και οι Θανάσης Βαγγέλοφ και Σπύρος Αλεξιάδης επίσης από την ακαδημία του ΠΑΟΚ Ισαακίου.

Ο Οικονομόπουλος το καλοκαίρι αυτό βρέθηκε στην Ιταλία και δοκιμάστηκε στην Βιτσέντζα (δεξιά φώτο) που αγωνίζεται στην serie C, παίρνοντας μέρος στην προετοιμασία της και παίζοντας σε φιλικά παιχνίδια με Κάλιαρι και Σασουόλο, ωστόσο προτιμήθηκε να παραμείνει και φέτος στην Ελλάδα και να πάρει παιχνίδια στην πλάτη του.

Ο Νάκης όπως τον φωνάζουν από μικρό, πέρυσι έζησε και την εμπειρία του ΠΑΟΚ αφού ήταν μέλος της ομάδα νέων του ΠΑΟΚ Κ20 με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία, μαζί με τον Θανάση Κυριαλάνη και τον Κώστα Γκιντιδη που και αυτοί αποχώρησαν για Εργοτέλη και ΑΕ Διδυμοτείχου αντίστοιχα, ενω τον Μάη με την σχολική ομάδα του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης διακρίθηκε στο παγκοσμιο πρωταθλημα που έγινε στην Πράγα.

Ο πορτιέρο πλέον της Κέρκυρας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Καβάλας, συνέχισε στον Άρη Ζυγού και για πολλά χρόνια ήταν μέλος των μικτών της ΕΠΣ Καβάλας και της περιφερειακής ομάδας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου τον είδε ο Πανθρακικός και τον απέκτησε για τις ακαδημίες του.

Εκεί αγωνίστηκε στην ομάδα Κ17 με προπονητή τον Κώστα Γεμενετζή και στην ομάδα νέων Κ20 του Νίκου Μπαχαρίδη κάνοντας παράλληλα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τους Πασχαλάκη, Αθανασιάδη και Τζελεπη με προπονητή τερματοφυλάκων το Θόδωρο Κάντα, που τον προπονεί και στην ακαδημία του στην Θεσσαλονίκη.