O Aλέξανδρος Αξιούπολης στην Α2 Ανδρών αντί της Ασπίδας Ξάνθης που επιλέγει Β’ Εθνική

 

Τελικά η Ασπίδα Ξάνθης δεν θα αγωνιστεί στην Α2 Ανδρων χάντμπολ καλύπτοντας το κενό της Δράμας που θα αγωνιστεί στην Α1 Ανδρών παίρνοντας την θέση του Σεριφάτου Αιγίου.

Η ομάδα που μέχρι και προ λίγων ημερών κινδύνευε να μην αγωνιστεί πουθενά για την νέα σεζόν,  τελικά αποφασίστηκε να συμμετάσχει στην Β’ Εθνική και όχι στην Α2 για οικονομικούς, αλλά και κυρίως γιατί η ομάδα  δεν ήταν προετοιμασμένη κατάλληλα ώστε να συμμετέχει σε ένα δυνατότερο πρωτάθλημα, αφού ο κόουτς Θόδωρος Βαφειάδης θα θελε να σχεδιάσει την νέα ομάδα από τον Ιούνιο και όχι ένα ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Έτσι αποφασίστηκε η παραμονή στην Β’ Εθνική, ωστόσο φέτος σε σχέση με πέρυσι αναμένεται η ομάδα να ταξιδέψει μέχρι την Θεσσαλονίκη κάτι που δεν γινόταν και την περσινή σεζόν, λόγω μη συμμετοχής αρκετών ομάδων από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Έτσι την κενή θέση που απομένει στον Βόρειο Όμιλο θα πάρει ο Αλέξανδρος Αξιούπολης, αφού η ομοσπονδία χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, απευθύνθηκε στους δευτεραθλητές των τριών ομίλων β΄εθνικής και από αυτούς μόνο η ομάδα από το Κιλκίς, δήλωσε ετοιμότητα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2.