Ντοκουμέντο: Τί αναφέρει το φύλλο αγώνα για την «απαγορευμένη» στολή της ΠΑΕ Ποντίων και τη μη διεξαγωγή του αγώνα

 

Ο αγώνας της ΠΑΕ Ποντίων με την Αναγέννηση Παγουρίων στο γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου για την πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης έκρινε ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσει τον αγώνα από την στιγμή που η φιλοξενούμενη ομάδα φορούσε τις επετειακές εμφανίσεις της για την ποντιακή γενοκτονία.

Το ThrakiSportS δημοσιεύει τι αναφέρει το φύλλο αγώνα, βάσει του οποίου αναμένεται ο αγώνας να κριθεί στα χαρτιά με 3-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, με τους ανθρώπους της ΠΑΕ Ποντίων να υποστηρίζουν πάντως ότι δεν είχε δικαίωμα ούτε να μην ξεκινήσει το παιχνίδι ο διαιτητής αλλά ούτε και ότι η ΕΠΣ Θράκης οφείλει να τους τιμωρήσει μετά από αυτό.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι κακώς απαγορεύθηκε η παρουσία στα αποδυτήρια των διαιτητών του προέδρου της ομάδας Μιχάλη Κακουλίδη ως εκπροσώπου της, καθότι ο αρχηγός ήταν ανήλικος. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός υπέγραψε με επιφύλαξη το φύλλο αγώνος, γεγονός που δείχνει και την πρόθεση της ΠΑΕ Ποντίων να καταθέσει ένσταση.

Στην ΠΑΕ Ποντίων είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, εφόσον τιμωρηθούν από την ΕΠΣ Θράκης, καθώς υποστηρίζουν ότι το έγγραφο της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ που διέρρευσε την Πέμπτη είναι μια απλή γνωμοδότηση και όχι απόφαση, που δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και ορθή. Βάσει πάντως αυτής της γνωμοδότησης ο διαιτητής δεν ξεκίνησε το παιχνίδι, όπως αναφέρει και ο ίδιος στο φύλλο αγώνος, επισημαίνοντας το σχετικό έγγραφο της ΕΠΟ.

Στο φύλλο αγώνα ο αξιολογημένος διαιτητής (σφυρίζει και αγώνες Super League) Στέφανος Κουμπαράκης αναφέρει:  «Ο αγώνας δεν έγινε διότι από τον έλεγχο που έκανα στις στολές των διαγωνιζόμενων ομάδων η στολή της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ήταν αντικανονική διότι ανέγραφε τις φράσεις “ΔΕΝ ΞΕΖΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ”, “Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ”». (..) Ενημέρωσα την φιλοξενούμενη ομάδα ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ για την αντικανονικότητα των στολών αλλά εκείνοι παρουσιάστηκαν με τις συγκεκριμένες στολές την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα. Η γηπεδούχος ομάδα παρουσιάστηκε και αυτή την προκαθορισμένη ώρα στο γήπεδο. Ουδεμία άλλη παρατήρηση…».