Ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ο Ηρακλής στον όμιλο των ομάδων της Θράκης στη Γ’ Εθνική

 

Διεξάγεται στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας (18/9) η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αλλά πριν την κλήρωση οφείλουν να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει, και μία από αυτές είναι ο φάκελος του Ηρακλή, που δήλωσε συμμετοχή την τελευταία στιγμή.

Η υπόθεση αφορά άμεσα και τις ομάδες της Θράκης. Ο Γηραιός δήλωσε συμμετοχή στη Γ’ Εθνική μόλις την Παρασκευή (15/9) και η Επιτροπή Διοργανώσεων θα εξετάσει αν όλα τα στοιχεία είναι σωστά και στη συνέχεια, εφόσον αυτό συμβαίνει, θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες του liganews, εφόσον γίνει δεκτός ο Ηρακλής, «δεν θα μπει στον 2ο όμιλο με τις υπόλοιπες ομάδες της Μακεδονίας, αλλά πιθανότατα στον 1ο όμιλο». Υπενθυμίζεται ότι ο 1ος όμιλος είναι ο όμιλος όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης, ήτοι ο Ορφέας Ξάνθης, η Δόξα Προσκυνητών, η ΑΕ Διδυμοτείχου, ο Άρης Αβάτου και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.

Ο 2ος όμιλος έχει ήδη 14 ομάδες, οπότε θεωρείται απίθανο να προστεθεί μια 15η εκεί. Μάλιστα, η ίδια ιστοσελίδα επισημαίνει ότι «δεν αποκλείεται και άλλη ομάδα από την ΕΠΣ Μακεδονίας, μέσω κλήρωσης να πάει στον 1ο όμιλο. Ετσι ο 1ος όμιλος από 12 ομάδες θα έχει 14, και ο 2ος όμιλος από 14, θα έχει 13».

Παράλληλα, η ίδια ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι η Επιτροπή θα πάρει απόφαση και για τη συμμετοχή της δευτεραθλήτριας Πιερίας. Ο Ποσειδών Π. Πόρων τελικά απέσυρε τη συμμετοχή του και η ΑΕ Καρίτσας, ως δευτεραθλήτρια της Ενωσης, κατέθεσε φάκελο συμμετοχής στην ΕΠΟ. Αν όλα τα στοιχεία της είναι σωστά, θα συμπεριληφθεί κανονικά στην κλήρωση, αλλά η υπόθεση αυτή δεν αφορά σε αυτή τη φάση τις ομάδες της Θράκης.