Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν δείτε τον αγώνα της Ξάνθης στη Λιβαδειά (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Να διατηρήσει το αήττητό της θέλει η Ξάνθης νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λιβαδειά, όπου αντιμετωπίζει τον τοπικό Λεβαδειακό στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν καθίσει να παρακολουθήσει τo παιχνίδι από την τηλεόραση ή και από το γήπεδο, καθώς μαθαίνουμε ότι θα υπάρχει παρουσία από τους XanthiFans στην εξέδρα.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτηττα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Χωρίς κάποια σημαντική απουσία ταξίδεψαν οι Θρακιώτες, που με εξαίρεση ίσως τον Παναγιώτη Τριάδη είναι πάνοπλοι για το παιχνίδι του Σαββάτου. Στην αποστολή μετέχει και ο Συλλά, ενώ υπάρχουν δύο αλλαγές σε σχέση με αυτην με τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά η 18μελής αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

2. Ενδεκάδα που κερδίζει, ή στην προκειμένη περίπτωση δεν χάνει από τον Ολυμπιακό, δεν αλλάζει. Μόνη αλλαγή, λοιπόν, στην πιθανή ενδεκάδα του Μίλαν Ράσταβατς αυτή του απόντα Παναγιώτη Τριάδη, και βλασει των εκτιμήσεων θα απαρτίζεται από τους (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Κασάδο, Λισγάρα, Φλίσκα, Καμαρά, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Ρότσε, Μπρίτο, Γέντρισεκ.

3.  Από την άλλη, για τον Λεβαδειακό του Ζοζέ Ανιγκό μια πιθανή ενδεκάδα που εμπεριέχει φυσικά κινδύνους (πάντα μιλάμε για εκτιμήσεις και μπορεί να πέσουμε έξω) είναι η εξής, σε σύστημα 3-5-2: Επασί, Τριποτσέρης, Μεντί, Λεονάρντο, Αντιλεού, Ζαραδούκας, Μητρόπουλος, Νιασέ, Γιουσούφ, Σίλβα, Μπραντάο.

4. Ντεμπούτο στην αποστολή του Λεβαδειακού κάνει ο πρώην «Θρακιώτης» Νίκος Καθάριος. Στην αποστολή βρίσκεται και ο έτερος πρώην «Θρακιώτης» Γιάννης Ζαραδούκας που είναι και φαβορί να ξεκινήσει το ματς, ενώ από την 20αδα των Βοιωτών απουσιάζουν μερικοί σημαντικοί παίκτες, όπως ο Σουμπίνιο, ο Βασιλείου, ο Μπελγκαζουανί ή και ο Μαχαίρας.

5. Εντός έδρας η Ξάνθη με αντίπαλο τον Λεβαδειακό έχει 13 νίκες, όμως στη Βοιωτία οι Θρακιώτες μετρούν μόλις 3 νίκες, με μεγαλύτερη εξ’αυτών το 1-4 του 2013 με κόουτς τον νυν του Παναθηναϊκου, Μαρίνο Ουζουνίδη και σόου τότε του Μαρσελίνιο που είχε πετύχει δύο πολύ όμορφα γκολ. Γενικά η προϊστορία πάντως δεν είναι με τ μέρος της Ξάνθης. Αναλυτικά η προϊστορία της Ξάνθης εκτός έδρας με αντίπαλο τον Λεβαδειακό με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Οι Θρακιώτες μπορεί να παίζουν εκτός έδρας, όμως θα έχουν και πάλι την στήριξη των φιλάθλων τους, αφού ήδη από το πρωί αναχώρησαν από την πόλη της Ξάνθης οι Xanthi Fans, και θα δώσουν το παρών στο γήπεδο της Λιβαδειάς.

7. Στον αγώνα αυτόν έχουμε επιστροφή της Χρυσούλας Κουρομπίλια στους ορισμούς, και μάλιστα ως πρώτης βοηθού του ρέφερι Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, με β’ βοηθό τον Σίπκα από τον σύνδεσμο της Σάμου. Δείτε αναλυτικά τους ορισμούς διαιτητών και μαζί το πρόγραμμα της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Έχουμε παίξει τρεις αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα με την Ξάνθη, να παίζει ισάριθμες φορές μεσημέρι ή απόγευμα Σαββάτου, και σήμερα παίζει για τέταρτη σερί φορά ίδια μέρα. Από την άλλη εβδομάδα πάντως αυτό… αλλάζει, αλλά πάλι Κυριακή που είναι η συνήθης μέρα αγώνων θα αργήσει να παίξει. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Ξάνθης, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου με ένα κλικ ΕΔΩ.

9.  Το μυαλό της Ξάνθης, είναι κατά κύριο λόγο στο σημερινό παιχνίδι, όμως σίγουρα σκέφτονται ήδη και την πρεμιέρα στο Κύπελλο Ελλάδος, την ερχόμενη Τρίτη με τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια. Άλλωστε το Κύπελλο παραδοσιακά αποτελεί στόχο και διακαή πόθο του Χρήστου Πανόπουλου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Ξεκάθαρος στόχος της Ξάνθης στο ματς με τον Λεβαδειακό, μετά και τη σημαντική ισοπαλία που πήρε από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη εβδομάδα, να παραμείνει τουλάχιστον αήττητη, και ει δυνατόν να πάρει το τρίποντο. Αήττητος όμως είναι και ο Λεβαδειακός που έχει τρεις ισοπαλίας σε ισάριθμα ματς με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Πλατανιά. Συνολικά επτά ομάδες δεν έχουν ακόμα ήττα στο πρωτάθλημα και οι δύο από αυτές αναμετρώνται μεταξύ τους σε αυτό το παιχνίδι.