ΕΣΠΕΘΡ: Οι 21 ομάδες που δηλώθηκαν στο Πρωτάθλημα Κορασίδων και ο τρόπος διεξαγωγής

 

Με 21 ομάδες, εκ των οποίων οι δώδεκα είναι από την Θράκη, θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποιήθηκε από την συμπληρωματική προκήρυξη που εξέδωσε η Α’ Ένωση της ΕΟΠΕ.

Οι 21 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους. Αυτοί έχουν ως εξής:

Α’ Όμιλος: ΑΟ Αμυγδαλεώνας, ΑΟ Καβάλας 2, Άρτεμις Σερρών, ΓΣ Δράμας, Γαία Δράμας

Β’ Όμιλος: ΑΟ Καβάλας, ΑΟ Χρυσούπολης, Ανδροσθένης Θάσου, Ερμογένης Ξάνθης2, ΠΑΣ Θράκες Ξάνθης

Γ’ Όμιλος: ΑΟ Καβάλας 3, Ακαδημία Κομοτηνής, Ερμογένης Ξάνθης, ΑΕ Κομοτηνής, Αμαζόνες Μαΐστρου ή Νίκη Αλεξανδρούπολης ή Φοίνικας Αλεξανδρούπολης (μετά από κλήρωση)

Δ’ Όμιλος: ΑΟ Νέας Βύσσας, ΑΟ Ορεστιάδας, Έβρος Σουφλίου, Θύελλα Φερών και δύο εκ των Αμαζόνες Μαΐστρου, Νίκη Αλεξανδρούπολης, Φοίνικας Αλεξανδρούπολης (αυτές που δεν θα κληρωθούν στον Γ’ Όμιλο).

Σε πρώτη φάση διεξάγονται κανονικά μίνι πρωταθλήματα σε κάθε όμιλο. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και διεξάγονται δυο νέα τουρνουά όπου διασταυρώνονται χιαστί οι ομάδες του Α’ και Β’΄Ομίλου στο ένα τουρνουά και οι ομάδες του Γ΄και του Δ’ Ομίλου στο άλλο.

Οι νικήτριες περνάνε στο τελικό φάιναλ φορ. Η πρωταθλήτρια ομάδα και ενδεχομένως και η δευεταθλήτρια και η τριταθλήτρια θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων.

Η κλήρωση για το πρόγραμμα της πρώτης φάσης αλλά και για το ποια ομάδα θα πάει στον Γ’ Όμιλο και ποιες στον Δ’ θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής στο Ramadan Plaza Thraki Hotel της Αλεξανδρούπολης, πρώην Thraki Palace. Αναλυτικά η προκήρυξη με ένα κλικ ΕΔΩ.