«Μπλόκο» από την ΕΠΟ με εντολές της FIFA στην χρήση της επετειακής φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων (+photo)

 

Μπλόκο βάζει η ΕΠΟ, υπό την καθοδήγηση της FIFA, στην χρήση της επετειακής φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων για την γενοκτονία, η οποία παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες με κάθε επισημότητα από τον σύλλογο της Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δεδομένης της διάστασης που πήρε το θέμα, αφού πέραν της ομάδας του Θρυλορίου έχει δημιουργήσει αντίστοιχη φανέλα και ο Απόλλων Καλαμαριάς, η ΕΠΟ προχώρησε σε διευκρινιστική ερώτηση προς την FIFA για το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φανέλες αυτές σε επίσημους αγώνες ή αν απαγορεύεται βάσει των γνωστών οδηγιών που δεν επιτρέπουν πολιτικά μηνύματα και συνθήματα που καλλιεργούν το μίσος και τον ρατσισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η FIFA εξέφρασε την άποψη ότι εφόσον έχει προκληθεί τέτοιος θόρυβος η φανέλα καλό θα ήταν να αποσυρθεί και να μην επιτραπεί η χρήση της σε επίσημους αγώνες. Διευκρινίστηκε επίσης ότι οι φανέλες μπορούν να περιλαμβάνουν διαφημίσεις, και αυτές με κάποιους περιορισμούς ως γνωστόν, όχι όμως και μηνύματα που δεν έχουν να κάνουν με τα αθλητικά ιδεώδη αλλά άπτονται της πολιτικής, της διπλωματίας και της ιστορίας.

Κατόπιν αυτού φαίνεται ότι από την ΕΠΟ προχωρούν στην απαγόρευση των νέων εμφανίσεων που παρουσίασαν ο νυν Απόλλων Πόντου και πρώην Απόλλων Καλαμαριάς καθώς και η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Ροδόπης. Μένει να δούμε πως θα απαντήσουν οι δυο σύλλογοι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να φορέσει την φανέλα η ομάδα του και να υποστεί τις κυρώσεις με τις οποίες απειλείται.

Υπενθυμίζεται ότι για την προσεχή Κυριακή έχει προγραμματιστεί στο γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για την ΠΑΕ Ποντίων με την Αναγέννηση Παγουρίων. Μάλιστα στον αγώνα αυτόν έχει οριστεί ο αξιολογημένος διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης και θα έχει πλέον μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις, εφόσον η ΠΑΕ Ποντίων εμφανιστεί με την φανέλα που είχε προαναγγείλει και την οποία φαίνεται πως απαγορεύουν τελικά ΕΠΟ/FIFA.