ΕΣΠΕΘΡ: Οι έντεκα ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στη Β’ Εθνική Γυναικών και ο καταρτισμός των ομίλων

 

Έντεκα ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Γυναικών που θα διοργανώσει η ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποιήθηκε από την συμπληρωματική προκήρυξη για τον Δ’΄Όμιλο της Β’ Εθνικής που εξέδωσε η Α’ Ένωση της ΕΟΠΕ.

Μάλιστα, ήδη βάσει της προκήρυξης έχει γίνει και ο καταρτισμός των ομίλων. Στον ανατολικό θα μετέχουν ο ΑΟ Ορεστιάδας, ο Άθλος Ορεστιάδας, ο Έβρος Σουφλίου, ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, οι Αμαζόνες Μαϊστρου και η ΑΕ Κομοτηνής.

Στον δυτικό όμιλο υπάρχει επίσης θρακιώτικη παρουσία με τον Ερμογένη Ξάνθης και από εκεί και πέρα θα μετέχουν ο ΓΣ Δράμας, η Γαία Δράμας, ο ΑΟ Αμυγδαλεώνα και η Άρτεμις Σερρών. Όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλους με σύστημα βαθμολογίας και οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Στην β’ φάση του πρωταθλήματος οι ομάδες των ίδιων ομίλων θα μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την πρώτη φάση και θα διεξαχθούν ουσιαστικά άλλες τέσσερις αγωνιστικές. Η πρώτη της βαθμολογίας θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ  και θα συμμετάσχει σε ειδικό τουρνουά ανόδου με πρωταθλητές από άλλες Ενώσεις της χώρας, με στόχο την άνοδο στην Α2 Γυναικών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η κλήρωση για τον Δ’ Όμιλο της Β’ Εθνικής Γυναικών που θα διοργανώσει η ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στο Ramadan Plaza Thraki Hotel της Αλεξανδρούπολης, πρώην Thraki Palace.