Ανατροπή! Χωρίς γιατρούς αλλά υπό τέσσερις όρους οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων…

 

Το θέμα της υποχρεωτικής παρουσίας γιατρών στα γήπεδα, όπως αυτή προβλεπόταν στο νέο ΚΑΠ, εξακολουθεί να απασχολεί τους παράγοντες των ομάδων. Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα απασχόλησε τις συζητήσεις των παραγόντων των ομάδων και των διοικήσεων των ΕΠΣ στις κληρώσεις που έγιναν και στον Έβρο και στην Ροδόπη και πιο πριν στην Ξάνθη.

Όπως είχαν αναφέρει οι πρόεδροι των Ενώσεων της Θράκης, είχαν γίνει κινήσεις προς την ΕΠΟ και από αυτήν προς την ΟΥΕΦΑ για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να υπάρξει αναστολή της διάταξης της υποχρεωτικότητας τουλάχιστον για την προσεχή σεζόν. Η ΟΥΕΦΑ απέστειλε την Πέμπτη την απόφασή της και μετά από έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΠΟ αποφασίστηκε ότι πλέον η παρουσία γιατρών δεν είναι υποχρεωτική για τα τοπικά πρωταθλήματα και κύπελλα.

Παραμένει υποχρεωτική για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τη Γ’ Εθνική, όχι όμως και για τα τοπικά πρωταθλήματα στις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης. Ωστόσο ορίζονται τέσσερις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να μπορεί να ξεκινήσει ένας αγώνας χωρίς γιατρό, σύμφωνα με την συμπλήρωση – τροποποίηση του άρθρου 16 παρ. 2 του ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση:

«Λόγω του γεγονότος ότι πολλές Ενώσεις έχουν διαπιστωμένο πρόβλημα για την ανεύρεση γιατρών για όλα παιχνίδια των τοπικών κατηγοριών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ και υπέβαλαν σχετικά ερωτήματα στην Ε.Π.Ο. για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, η Ε.Π.Ο. απέστειλε σχετική επιστολή στην UEFA με την οποία έθεσε σχετικό ερώτημα. Η UEFA με την από 14-9-2017 απαντητική επιστολή της ενέκρινε την πρόταση της Ε.Π.Ο. σχετικά με την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης που έχει ως εξής:

Προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας τοπικού και μόνον ερασιτεχνικού πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:

α. Να έχει αποσταλεί προηγουμένως έγγραφο αίτημα για τον ορισμό ιατρού, στον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας.
β. Να υπάρχει στο αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα πιστοποιημένος (αδειούχος) νοσηλευτής ή διασώστης.
γ. Να υπάρχει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών διαθέσιμος κατά τη διάρκεια του αγώνα.
δ. Σε κάθε περίπτωση και παράλληλα με τα ανωτέρω να γίνει αναζήτηση ιατρού μεταξύ των θεατών πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Εφόσον τηρηθούν σχολαστικά οι ανωτέρω διατυπώσεις, που θα τις ελέγχει με επιμέλεια ο διαιτητής ενός αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, δύναται να διεξαγάγει τον αγώνα αυτόν και δεν θα επιβάλλονται στην γηπεδούχο ομάδα οι προβλεπόμενες στο άρθρο 16 παρ. 2 του ΚΑΠ ποινές, άλλως ο διαιτητής δεν θα διεξάγει τον αγώνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here