Αρνήθηκε την άνοδο στην Α1 Κατηγορία το Δημοκρίτειο Κομοτηνής και περνάει το «μπαλάκι» στους… Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

 

Όπως έχει αποκαλύψει από την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, μετά την αποχώρηση του Αμύντα Αμυνταίου, άνοιξε ο δρόμος για την γυναικεία ομάδα του Δημοκριτείου Κομοτηνής να ανέλθει στην Α1 Κατηγορία.

Με επίσημο έγγραφο της Ομοσπονδίας που εστάλη την περασμένη Δευτέρα, κοινοποιήθηκε αυτή η δυνατότητα στον σύλλογο της Κομοτηνής που ήταν η πρώτη επιλαχούσα ομάδα μετά τα μπαράζ του Βόλου όπου τερμάτισε πίσω από το Καματερό και τον Άρη Θεσσαλονίκης που πήραν τότε την άνοδο.

Ωστόσο όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, η ομάδα της Κομοτηνής απάντησε το μεσημέρι της Τετάρτης αρνητικά στην πρόταση – πρόκληση, με το αιτιολογικό ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνει να φτιάξει ανταγωνιστικό ρόστερ, να λύσει εκκρεμότητες με το γήπεδο και να βρει τους απαραίτητους χορηγούς που θα καλύψουν τα επιπλέον έξοδα τυχόν συμμετοχής στην Α1 Κατηγορία.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το Δημοκρίτειο Κομοτηνής χάνει μια χρυσή ευκαιρία να ανέβει στην Α1 Κατηγορία Γυναικών και… βάζει μπελάδες στην ομοσπονδία που πρέπει πλέον να αναπληρώσει το κενό του Αμυνταίου διεξάγοντας τουρνουά ανόδου με τους δευτεραθλητές των τριών ομίλων της Β’ Εθνικής, δηλαδή την Πυλαία, τον Βύρωνα και τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης.

Συνεπώς δημιουργείται παράθυρο ανόδου στην ομάδα του Έβρου, εφόσον βέβαια και αυτή αποδεχθεί κάτι τέτοιο και εφόσον νικήσει στα μπαράζ που θα πρέπει να γίνουν. Βέβαια παίζει το ενδεχόμενο και οι δευτεραθλητές να αρνηθούν για τους ίδιους λόγους την άνοδο όπως μπορεί κάλλιστα η ομοσπονδία να αποφασίσει την μη πλήρωση της θέσης και την διεξαγωγή της Α1 με ομάδα λιγότερη.

Παρακάτω το ThrakiSportS παρουσιάζει το έγγραφο που εστάλη από την ΟΧΕ στο Δημοκρίτειο Κομοτηνής με την πρόσκληση για την άνοδο στην Α1 Κατηγορία και την αρνητική απάντηση του συλλόγου της Ροδόπης, που εστάλη πριν λίγες ώρες…