ΕΠΣ Έβρου: Αίτημα της «δημοφιλέστερης» ομάδας να καταλάβει την κενή 12η θέση στην Α’ Κατηγορία

 

Tο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου έλαβε την απόφαση να διεξαχθεί τελικά η Α’ Κατηγορία μόνο με 11 ομάδες και κάθε αγωνιστική να υπάρχει ένα ρεπό, ωστόσο υπήρξε τελικά ενδιαφερόμενη να καλύψει το κενό.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, μετά την αποχώρηση του Άλεξ και την άρνηση της ΠΑΕ Ριζίων για να ανέβει στην Α’ Κατηγορία, αναζητήθηκαν ενδιαφερόμενοι από τους δευτεραθλητές και ακολούθως τους τριταθλητές των ομίλων της Β’ Κατηγορίας.

Κάπως έτσι βρέθηκε η Νίκη Απαλού, κανείς όμως άλλος καθώς τα υπόλοιπα σωματεία είτε αρνήθηκαν την άνοδό τους είτε πολύ απλά ανέστειλαν την λειτουργία τους και μοιραία αποσύρθηκαν συνολικά από τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, υπήρξε τουλάχιστον μια τεταρταθλήτρια της περσινής Β’ Κατηγορίας που εκδήλωσε ενδιαφέρον να καλύψει την 12η θέση. Αυτή ήταν η Δόξα Δόξας, που ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεσή της την ΕΠΣ Έβρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δόξα Δόξας σε πρόσφατη διαδικτυακή ψηφοφορία που διενήργησε ο Πάνος Θρακιώτης και το μπλογκ thrakiotis.com αναδείχθηκε ως «η δημοφιλέστερη ομάδα που ανήκει στη δύναμη της ΕΠΣ Έβρου», καθώς την ψήφισε ένας στους τρεις από όσους έλαβαν μέρος στην σχετική ψηφοφορία.

Ωστόσο η περίπτωσή της δεν προχώρησε, καθώς υπάρχει σχετικό κενό στο καταστατικό και τις περσινές προκηρύξεις, κάτι το οποίο πάντως διορθώνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS ώστε την επόμενη σεζόν, ακόμα και αν κάποιο σωματείο είναι νεοσύστατο να μπορεί να ανέβει στην Α’ Κατηγορία εφόσον το επιθυμεί και πληρεί τα κριτήρια, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχουν αρνηθεί την άνοδο όλα τα υπόλοιπα.