Αναστάτωση με νερόφιδο σε αθλητική εγκατάσταση όπου αγωνίζονται ομάδες και αθλητές της Θράκης

 

Ένας «απρόσκλητος επισκέπτης» προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση στους αθλητές που εκείνη την ώρα έκαναν την καθιερωμένη προπόνηση τους στο Εθνικό Στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη».

Πρόκειται για το στάδιο που χρησιμοποιεί ως έδρα ο ΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπου θα φιλοξενήσει και τους εκπροσώπους της Θράκης Ορφέα Ξάνθης, Δόξα Προσκυνητών, ΑΕ Διδυμοτείχου, ‘Αρη Αβάτου και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου αλλά και στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί γκραν πρι στίβου αλλά και διασυλλογικές διοργανώσεις με συμμετοχή δεκάδων αθλητών από τους συλλόγους του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πρωινή”, νερόφιδο βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο  χώρο του στιπλ που ήταν γεμάτος με νερό  αλλά  οι αρμόδιοι πολύ γρήγορα  έλυσαν το πρόβλημα. «Σε αυτό δε φέρουν ευθύνη οι υπάλληλοι του σταδίου αφού ο χώρος είναι  για πολλές ώρες ανοιχτός. Μάλιστα με αντλία θα καθαριστεί το στιπλ  προκειμένου  να μην υπάρχει ο παραμικρός φόβος για μόλυνση», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την wikimedia, το νερόφιδο (natrix natrix) είναι ένα μη δηλητηριώδες είδος φιδιού της Ευρασίας, ανήκει στην οικογένεια των καινοφιίδωνβρίσκεται συχνά κοντά σε νερό και τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με αμφίβια. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο αλλά η παρουσία του και μόνο ήταν αρκετή για να προκληθεί έντονη ανησυχία.

Την ώρα του περιστατικού πραγματοποιούσαν προπόνηση αθλητές στίβου σωματείων της Καβάλας, ωστόσο όπως αναφέρεται μετά το συγκεκριμένο περιστατικό η προπόνηση συνεχίστηκε κανονικά για ΟΚΑΚ, ΟΚΑΦ και ΑΟΚ.