Νικήθηκε από τον καρκίνο ο πρόεδρος που τίμησε όσο κανένας άλλος τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά

 

Στο πένθος «βύθισε» το ιστορικό σωματείο του Μίλωνα ο θάνατος του 64χρονου προέδρου του, Δημήτρη Ράπτη, που έχασε την Κυριακή τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Με καταγωγή από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου της Αιτωλοακαρνανίας, άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό και τον αθλητισμό,  ο Ράπτης διετέλεσε πρόεδρος επί 12 χρόνια στον Αθλητικό Όμιλο Μίλων Ν. Σμύρνης, τον οποίο και εκπροσωπούσε επάξια στην ΕΟΠΕ.

Η κηδεία ενός ακόμη ακάματου εργάτη του αθλήτη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στο Κοιμητήριο της Ν. Σμύρνης.

Οι Εβρίτες και γενικά οι Θρακιώτες θα τον θυμούνται για την ιστορική απόφασή του μετά τον θάνατο του Νίκου Σαμαρά να σεβαστεί την απόφαση των αθλητών του και να την στηρίξει, μη κατεβάζοντας σε ένδειξη πένθους την ομάδα του να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι ένα 24ωρο μετά από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 4ης Ιανουαρίου του 2013.

«Οι παίκτες αποφάσισαν να μην κατέβουν στον αγώνα με απόφαση που κι εμείς δεχθήκαμε. Η Λίγκα θα έπρεπε να αποφασίσει να μην διεξαχθεί η αγωνιστική για να τιμήσουν έναν μεγάλο αθλητή. Ήταν μια λανθασμένη εκτίμηση της Λίγκας. Βρέθηκαν ξαφνικά σε μια δύσκολη θέση και παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν πιέσεις και από εμένα και από άλλους δεν ξέρω πως το σκέφθηκαν. Θα μπορούσε η ομοσπονδία να έχει αναλάβει την αγωνιστική παρά το γεγονός ότι κάποιες ομάδες είχαν ταξιδέψει», είχε πει τότε. 

Ο Ράπτης είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια θρυλική ομάδα της οποίας φόρεσαν την φανέλα ταυτόχρονα η Νίκος Σαμαράς με τον Μάριο Γκιούρδα, ανεβάζοντάς την στην Α1. «Ο Νίκος ήταν και φίλος μας, της ομάδας. Βοηθούσε τις ομάδες μας στις ακαδημίες. Είχε δεθεί με τα παιδιά και τους γονείς των παιδιών. Βοήθησε τον σύλλογο για να πάει καλύτερα», σχολίαζε ο Ράπτης μετά τον απρόσμενο θάνατό του αετού της Θράκης.

Την απόφαση ο Ράπτης να μην αγωνιστεί ο Μίλωνας εκείνη την αγωνιστική την πλήρωσε η ομάδα με μηδενισμό σε εκείνο το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στην ουρά της βαθμολογίας και στο τέλος να υποβιβαστεί. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε καταθέσει ένσταση, αλλά ανεξάρτητα από το τι έλεγαν οι νόμοι και οι κανονισμοί, είχε προχωρήσει σε μια κίνηση που χαιρετίστηκε από όλους και είχε αναγκάσει τότε τους Εβρίτες να αισθανθούν τον Μίλωνα ως την δεύτερη ομάδα της περιοχής στην Α1 Κατηγορία μετά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, καθώς τότε δεν είχε ακόμα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια ο ΑΟ Ορεστιάδας…