Αναζήτηση ευθυνών για τη γέφυρα του Κομψάτου και εικόνες λίγο πριν καταρρεύσει

 

Εικόνες από την κατάσταση της γέφυρας του Κομψάτου ελάχιστες μέρες πριν καταρρεύσει δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα από χρήστες. 

Οπως είναι εμφανές και όπως έχει καταγγελθεί, πράγματι η κατάσταση του αρμού διαστολής, δικαιολογεί την ανησυχία που είχαν εκφράσει οι οδηγοί για την κατάστασή της. Σύμφωνα με τις πρώτες, πρόχειρες, εκτιμήσεις, η πτώση φαίνεται να οφείλεται σε ολίσθηση ενός εκ των βάθρων κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το τμήμα της γέφυρας που στήριζε.

Όλα αυτά όμως θα εξεταστούν από ειδικούς μηχανικούς που θα κρίνουν τα ακριβή αίτια της πτώσης. Όπως αναφέρθηκε στο xanthi2.gr, στη συγκεκριμένη γέφυρα, που είχε κατασκευαστεί και παραδοθεί το διάστημα 90-93, είχαν γίνει επεμβάσεις και επισκευές και είχε απασχολήσει τις υπηρεσίες. Μετά την πτώση της φαίνεται ότι η υπόθεση προσλαμβάνει σοβαρές διαστάσεις.

Ήδη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αΐχάν Καραγιουσούφ σε ανάρτησή του 9νέφερε ότι έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υποδομών και ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για την απόδοση ευθυνών:

Αναφέρει μεταξύ άλλων: Η Περιφέρεια πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία. Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες σ´αυτούς που την έφτιαξαν και σ´αυτούς που την επιδιόρθωσαν δήθεν το 96. Επιβάλλεται εισαγγελική έρευνα για ευθύνες.

Δείτε τις εικόνες με ένα κλικ ΕΔΩ