Super League: Διατήρησε το αήττητο η Ξάνθη κόβοντας βαθμούς από τους πρωταθλητές

 

Αήττητη παρέμεινε η ομάδα της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, κόβοντας τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, που αποτελούσε τον κακό του δαίμονα τα τελευταία πέντε χρόνια στα Πηγάδια.

Αν και οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν σχετικά στο σκορ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Λισγάρα πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, πήραν τον έλεγχο του ματς και έβαλαν δύσκολα στους πρωταθλητές, τρεις ημέρες πριν το πρώτο τους ματς για τους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, απείλησε στο 10′ με σουτ του Φουρτούνη, το οποίο κόντραρε στον Λισγάρα και έφυγε κόρνερ, όμως δύο λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ, όταν από κόρνερ του Σεμπά ο Ένχελς στο ντεμπούτο του έπιασε την κεφαλιά, νίκησε την άμυνα της Ξάνθης και τον Ζίβκοβιτς και έκανε το 0-1.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο 16′ με τον Τζούρτζεβιτς και στο 39′ με τον Σεμπά, όμως το τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου άνηκε στην Ξάνθη. Αρχικά στο 42′ ο Ντε Λούκας ανάγκασε τον Καπίνο σε εξαιρετική απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ, όμως στο 43′ ήρθε η ισοφάριση. Ο Κούτρης έκανε λάθος πάσα στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες της Ξάνθης έκλεψαν, η μπάλα έφτασε με γέμισμα στον Λισγάρα, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Η Ξάνθη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως ολοκλήρωσε το πρώτο και στο 52′ ο Λισγάρας έπιασε ένα επικίνδυνο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Ρομάο να βάζει τελευταία στιγμή και να απομακρίνει. Στο 55′ ο Σεμπά έπιασε ένα γυριστό σουτ, όμως ο Ζίβκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 62′ ο Γέντρισεκ με κεφαλιά ψαράκι αστόχησε από θέση βολής, ενώ στο 64′ ο Σεμπά έδωσε πάσα στον ολομόναχο Ζιλέ, που ανενόχλητος απέτυχε να κοντρολάρει και να εκτελέσει προ του Ζίβκοβιτς από τα πέντε μέτρα.

Στο 79′ ο Εμενίκε πέτυχε γκολ, το οποίο σωστά ακύρωσε ο Καλογερόπουλος, καθώς προηγήθηκε χέρι. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε, όμως δεν άλλαξε κάτι, ενώ όπου χρειάστηκε ο Ζίβκοβιτς δήλωσε παρών.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας (72′ Μεχία), Καμαρά, Λουσέρο, Κίκε (59′ Ρότσε), Μπρίτο, Γέντρισεκ (81′ Τριάδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (76′ Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (65′ Καρσελά), Τζούρτζεβιτς (60′ Εμενίκε).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ