Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε Πηγάδια για τo «ντέρμπι» Ξάνθη – Ολυμπιακός (20:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Αναζωογονημένη, ξεκούραστη και με ανεβασμένο το ηθικό υποδέχεται  η Ξάνθη στα Πηγάδια για ένα πολύ σημαντικό ματς τον Ολυμπιακό. Εκμεταλλευόμενη τις συγκυρίες που επικρατούν στου Πειραιώτες, με την κούραση από τις Εθνικές και το επερχόμενο σημαντικό ματς με τη Σπόρτινγκ, οι Θρακιώτες θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα, είτε αυτό είναι ισοπαλία, είτε ακόμα καλύτερα νίκη.

Φυσικά το ματς με τον Ολυμπιακό ξυπνά και μνήμες από τον μεταξύ των δύο ομάδων τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πριν δυόμισι χρόνια, αλλά έχουν αλλάξει πολλά και στους δύο συλλόγους από τότε. Μέχρι και… όνομα άλλαξε ο ΑΟΞ στο μεσοδιάστημα, για να μην αναφερθούμε στο ρόστερ και την τεχνική ηγεσία των δύο ομάδων.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, που θα είναι η τρίτη μέσα στο 2017; Ακολουθεί ένας δεκάλογος.

1. Η τελευταία νίκη της Ξάνθης επί του Ολυμπιακού ήρθε πριν 5 περίπου χρόνια, την εφιαλτική για την Ξάνθη σεζόν του 2011-2012. Τότε νίκησε με 1-0 με το γκολ του Βλαχοδήμου και μετέπειτα κατέγραψε αρνητικό σερί αγώνων και έσωσε τελικά την κατηγορία στο… παρά πέντε. Συνολικά μετράει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 22 ήττες με τον Ολυμπιακό στην Ξάνθη.

2. Η μεγαλύτερη νίκη της Ξάνθης επί του Ολυμπιακού ήταν το 5-2 του… μακρινού 1991, ενώ στη συνέχεια αντίστοιχα γνώρισε και βαριές ήττες, με την μεγαλύτερη και πιο πρόσφατη εξ’αυτών το 1-5 του 2003, σε ένα από τα τελευταία παιχνίδι της ομάδα στο γήπεδο του ΑΟΞ. Αναλυτικά η προϊστορία της Ξάνθης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Η Ξάνθη δεν είχε κανένα κακό «μαντάτο» με την επιστροφή των διεθνών παικτών της από τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικής Ομάδες, ενώ μάλιστα συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του αγώνα και οι Τριάδης και Ρότσε που ήταν αμφίβολοι το τελευταίο διάστημα. Δείτε αναλυτικά την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Με 21 παίκτες ταξίδεψε στην Θράκη ο Ολυμπιακός, αφού ο Μπέσνικ Χάσι έχει μερικούς πονοκέφαλους σχετικά με την τελική 18αδα και θα κόψει μερικούς παίκτες την τελευταία στιγμή. Κανονικά συμπεριλήφθηκαν, όμως τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, πλην του τραυματία Ταχτσίδη. Δείτε αναλυτικά την αποστολή του Ολυμπιακού με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Παρά το δύσκολο παιχνίδι, δεν έλειψαν και οι στιγμές χαλάρωσης μέσα στην εβδομάδα για την Ξάνθη, που το απόγευμα της Πέμπτης επισκέφθηκε το «Μουσείο» των Παλαιμάχων για τα 50 χρόνια ιστορίας του ΑΟΞ.

6. «Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» λέει μια σοφή ρήση, κι έτσι μια πιθανή ενδεκάδα του Μίλαν Ράσταβατς είναι η εξής (πάντα με σύστημα 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά,  Ντε Λούκας, Λουσέρο, Μπούλα, Μπρίτο και Γέντρισεκ.

7. Από την άλλη, ντεμπούτο αναμένεται να κάνουν κάποιοι νέοι παίκτες για τον Ολυμπιακό, με πιθανή ενδεκάδα για τον Χάσι (σε σύστημα 4-2-3-1) τους εξής: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ρομαό, Ένγκελς, Οφόε, Ζιλέ, Φορτούνης, Μαρίν, Καρσελά, Τζούρτζεβιτς.

8. Με δηλώσεις του ο Μπέσνικ Χάσι, τόνισε πως θεωρεί πιο σημαντικό το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη, παρά αυτό της Τρίτης με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (!!!), αφού ο κύριος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετέπειτα μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

9. Ενδιαφέρον θα έχει αν θα βρεθεί στο γήπεδο ο Χρήστος Πανόπουλος. Την περασμένη Κυριακή έλαμψε δια της απουσίας του στην παρουσίαση του βιβλίου για τα 50 χρόνια ιστορίας του ΑΟΞ και στην Ξάνθη πέφτουν στοιχήματα αν θα δώσει το παρών, όπως συνηθίζει τελευταία στα εντός έδρας παιχνίδια ή θα έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει πχ να δει το ματς της Εθνικής Μπάσκετ με την Λιθουανια την ίδια ώρα (άλλωστε εξέδωσε και ανακοίνωση για την νίκη επί της Πολωνίας και την πρόκριση στους 16 του Ευρωμπάσκετ).

10. Αυτό θα είναι το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του Σαββάτου για την 3η αγωνιστική, ενώ πιο πριν θα έχει προηγηθεί και η αναμέτρηση των δυο ομάδων για τα Κ20 σε βοηθητικό των Πηγαδίων. Διαιτητής της αναμέτρησης στο Xanthi FC Arena θα είναι ο Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών) με βοηθούς τους Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Καρατζίκα (Αθηνών), ενώ τέταρτος έχει οριστεί ο Κουμπαράκης (Θράκης). Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.