Σε Παγκόσμιο και Βαλκανικό Πρωτάθλημα ζίου ζίτσου δύο αθλητές της σχολής Budo Academy Fighters της Κομοτηνής

 

Με δύο αθλητές θα εκπροσωπηθεί η σχολή Budo Academy Fighters της Κομοτηνής στο Παγκόσμια και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ζίου ζίτσου.

Οι Κώστας Προσαλέντης και Δημήτρης Γεωργίου πήραν την πρόκριση στις δύο αυτές διοργανώσεις μέσω του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στο οποίο μπόρεσαν και μπήκαν στην τριάδα,  με τον Κωνσταντίνο Προυσαλέντη να παίρνει το εισιτήριο για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και τον Δημήτρη Γεωργίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 15 ετών.

Ο εκπαιδευτής τους  και υπεύθυνος της σχολής Budo Academy FightersΠάρις Μαρινέλης μίλησε στο Χρόνο (απ’ όπου και η φωτογραφία) και είπε πως “η προετοιμασία ήταν πολύ δύσκολη, έγινε μέσα στο καλοκαίρι σε αντίξοες συνθήκες με 39 και 40 βαθμούς, αλλά τα παιδιά κατάφεραν και έβγαλαν όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον κάθε αθλητή. Μπορούμε να πάρουμε μια πολύ καλή θέση και στο βαλκανικό και στο παγκόσμιο. Τα παιδιά νιώθουν το βάρος της συμμετοχής και θέλουν να πάνε καλά, διότι αυτοί που είχαν σαν πρότυπα έχουν διαπρέψει σε διάφορους αγώνες. Στον σύλλογο μας υπάρχουν αθλητές που είναι ήδη παγκόσμιοι, πανευρωπαϊκοί και βαλκανικοί και όνειρο τους, ήταν να τους μοιάσουν. Τώρα τους δίνεται η ευκαιρία και νιώθουν το βάρος όλης αυτής της υποχρέωσης που έχουν και πιστεύω εάν πεισμώσουν θα τα καταφέρουν πολύ καλά”.

Ο Κωσταντίνος Προσαλέντης, ο οποίος ασχολείται δέκα χρόνια με το άθλημα είπε πως “είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ έξω, είναι όνειρο ζωής αυτό το πράγμα. Χαίρομαι για τον αγώνα γιατί θα λάβω μέρος με ένα σύνολο ανθρώπων οι οποίοι βοηθάνε την χώρα και μετά και την πόλη τους. Θα δείξουμε ότι έχει ταλέντο και η χώρα και η πόλη και θα δώσουμε και στο κράτος ένα πάτημα ώστε να μπορέσει να μας βγάλει και έξω”.

Τέλος ο Δημήτρης Γεωργίου, ο οποίος ασχολείται με το ζίου ζίτσου οκτώ χρόνια δήλωσε πως “λίγο φοβάμαι γιατί δεν ξέρω τι αθλητές θα έχει, όμως θα βάλω τα δυνατά μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Και το Παγκόσμιο και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, από 22-24 Σεπτεμβρίου, με τους δύο αθλητές να ενσωματώνονται σε λίγες ημέρες με τους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής Ομάδας.