Πέμπτη η Αλεξανδρουπολίτισσα Μαρία Τσαουσίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

 

Με μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, αλλά και για την Θράκη καθώς η Αλεξανδρουπολίτισσα Μαρία Τσαουσίδου μαζί με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο  κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία mix (και 14η στην γενική κατάταξη) με 103 βαθμούς ποινής.

Το πλήρωμα από την Τσεχία με τον Ζντένεκ Πάβλις και την Μικαέλα Παβλίσοβα κατέκτησε το τρόπαιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος (7οι στη γενική κατάταξη) με 71 βαθμούς. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα mix αναδείχθηκε το σκάφος του Γερμανού προέδρου της κλάσης Tornado Γιούργκεν Γιέντς, με πλήρωμα τον ίδιο και τη Σάρα Γιέντς (με 77 βαθμούς, 9οι στη γενική κατάταξη) ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Μάρκους Μπέντς με τη Μόνικα Σούστερ επίσης από τη Γερμανία με 80 βαθμούς (11οι στη γενική).

Το ελληνικό πλήρωμα στα σκάφη τύπου Tornado με τους Ιορδάνη Πασχαλίδη και Πέτρο Κωνσταντινίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιοΣτη μοναδική κούρσα που έγινε την τελευταία ημέρα των αγώνων λόγω κακών συνθηκών ανέμου, το δίδυμο με τους Πασχαλίδη και Κωνσταντινίδη κατέκτησε την 1η θέση συμπληρώνοντας 7 πρωτιές σε εννιά συνολικά κούρσες που έγιναν στη διοργάνωση και συνολικά μόλις 9 βαθμούς ποινής.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών ανέβηκε άλλο ένα Ελληνικό πλήρωμα ο Αλέξης Ταγαρόπουλος με το Νίκο Μαύρο. Είναι η δεύτερη κατά σειρά μεγάλη επιτυχία τους μέσα σε διάστημα ενός μήνα καθώς πριν λίγο καιρό στην Ιταλία στέφθηκαν και πρωταθλητές Ευρώπης. Ταγαρόπουλος και Μαύρος ήταν δεύτεροι στην τελευταία ιστιοδρομία ενώ συνολικά είχαν 17 βαθμούς ποινής.

Στην 3η θέση στο βάθρο ανέβηκε το πλήρωμα από τη Γερμανία με τους Μπομπ Μπάϊερ και Μαρκ Μπάϊερ, οι οποίοι στο σύνολο είχαν 27 βαθμούς. Ο Κώστας Τριγκώνης με τον Σταύρο Ταβουλάρη έδωσαν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για να πάρουν μια θέση στο βάθρο αλλά τελικά έμειναν στην 4η θέση στη γενική κατάταξη με 33 βαθμούς. 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.