Διαδικτυακή παρέμβαση Ευριπίδη Στυλιανίδη για όσα συμβαίνουν με τον Θανάση Αντετοκούνμπο

 

Οι δηλώσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο μετά την ήττα από την Φινλανδία, που έφερε στα πρόθυρα του αποκλεισμού την Εθνική Ομάδα, προκάλεσαν σάλο και άνοιξαν πάλι την συζήτηση για το θέμα της ελληνοποίησής τους, όπως συνέβη και μετά τον τραυματισμό του Γιάννη.

Οι δηλώσεις μαζεύτηκαν, οι παρεξηγήσεις λύθηκαν, ακόμα και οι συμπαίκτες του Θανάση έκαναν πλάκα με τον ίδιο την επόμενη μέρα, κυρίως όμως η Εθνική αφυπνίστηκε (χάρη και σε αυτές τις δηλώσεις ενδεχομένως), έκανε το καθήκον της απέναντι στην Πολωνία και προκρίθηκε στους 16 του Ευρωμπάσκετ.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη νοκ άουτ αναμέτρηση με την Λιθουανία στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης παρενέβη στην συζήτηση που γίνεται με μια ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Ο Στυλιανίδης θυμήθηκε την συμβολή του στην ελληνοποίηση των Αντετοκούνμπο, σε μια ανάρτηση που μπορεί να προκαλέσει και άλλες συζητήσεις, αλλά για να το θυμάται, αρκετοί εκτιμούν ότι ίσως ο Στυλιανίδης μυρίζεται εκλογές και θέλησε με τον τρόπο αυτόν να επαναφέρει στο προσκήνιο το όνομά του.

Το σχόλιο του πρώην βουλευτή Ροδόπης έχει ως εξής:

Παρά τη σημαντική απουσία του Γιάννη, ο Θανάσης Αντετοκούμπο με την αγωνιστικότητα του στην Εθνική μπάσκετ, δικαιώνει την απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας να τούς αποδεχθεί ως Συνέλληνες. Νιώθω ικανοποιημένος για τη συμβολή μου σ’αυτή την απόφαση ως Υπουργός Εσωτερικών, διότι τα δύο αδέρφια έδειξαν οτι τιμούν και σέβονται τη σημαία και την Ελλάδα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους Αντετοκούμπο αλλά και σε όλη την Εθνική μας που πάντα μας κάνει περήφανους.