ΕΠΣ Ξάνθης: Ξήλωσαν την (παράνομη) εξέδρα στο γήπεδο του Σελέρου φοβούμενοι τους εισαγγελείς

 

Ξηλώθηκε από το γήπεδο του Σελέρου η εξέδρα που είχε τοποθετηθεί χωρίς οικοδομική άδεια και είχε κριθεί παράνομη, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαχητής» της Ξάνθης, που έχει παρακολουθήσει στενά την συγκεκριμένη υπόθεση που δείχνει να έχει πλέον σοβαρές δικαστικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, ο τότε δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης για να πάρει τις ψήφους της μειονότητας στο Σέλερο αποφάσισε και με χρήματα του Δήμου Αβδήρων (και άγνωστο με ποια μελέτη) να κατασκευαστεί μια σιδερένια εξέδρα 100 θέσεων για τους φιλάθλους στο γήπεδο του χωριού.

Η εξέδρα αγοράστηκε, ωστόσο έχασε τις εκλογές ο Βασίλης Τσολακίδης και ανέλαβε νέος δήμαρχος ο Γιώργος Τσιτιρίδης, «ο οποίος με το που αναλαμβάνει, αποφασίσει να… στήσει αυτός την εξέδρα, ώστε να κερδίσει την συμπάθεια των φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα Σελέρου», γράφει η εφημερίδα “Μαχητής”.

Και συμπληρώνει: «Οι υπηρεσίες στήνουν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ εξέδρα και ο Δήμαρχος πανηγυρίζει γιατί με… «κόλλυβα» του Βασίλη Τσολακίδη κάνει πλέον αυτός την… προπαγάνδα και προβολή του!». Ωστόσο, μετά από καταγγελίες πολιτών, βγαίνει η εφημερίδα και αποκαλύπτει ότι «δεν υπήρχε οικοδομική άδεια για να στηθεί η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΕΡΚΙΔΑ», αλλά και ότι «όλο το γήπεδο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, αφού ευθύς εξ’ αρχής αν και υποτίθεται δημοτικό, χτίστηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε… ξένο οικόπεδο και δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυθαίρετο!

Όλα αυτά συνέβησαν αρχές του 2016 και φτάσαμε στα μέσα του 2017 για να αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων κατά πλειοψηφία το ξήλωμα της εξέδρας, που προφανώς κρίθηκε παράνομη. Αυτό το ξήλωμα έγινε πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με τον “Μαχητή”, ο οποίος ωστόσο δηλώνει ότι υπάρχουν ακόμα ερωτήματα που έχουν απομείνει στους δημότες. Συγκεκριμένα, αναρωτιέται η εφημερίδα: «Τα έξοδα αυτής της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ τελικά ποιος θα τα… πληρώσει; Ο λαός κι όχι οι υπεύθυνοι;».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι από τη συγκεκριμένη ιστορία ζημιώθηκε ο Δήμος Αβδήρων τουλάχιστον 50-60.000 ευρώ. Παράλληλα, προσθέτει ότι «το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα Σελέρου βρίσκεται στον αέρα αφού λειτουργεί αυτήν τη στιγμή παράνομα 100%!!!», και καταλήγει ότι «Και η «δουλειά» των Εισαγγελέων και των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης φυσικά συνεχίζεται… Γιατί αυτή η ιστορία σίγουρα θα φτάσει στο ακροατήριο και θα καταλογιστούν ευθύνες και σε πολιτικούς αλλά και σε υπηρεσιακούς παράγοντες».