Super League: Η αποθέωση του Ουζουνίδη από τον Ζέκα στο δακρυσμένο αντίο του Βραζιλιάνου

 

Η πιο δύσκολη στιγμή είναι (σχεδόν) πάντα το “αντίο”. Για τον Ζέκα Ροντρίγκες όλα γύριζαν στο μυαλό του σ’ ένα ασταμάτητο flash back, πηγαίνοντας για τελευταία φορά μετά από έξι ολόκληρα χρόνια στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού προκειμένου να χαιρετίσει τους πάντες.

Απ’ το τελευταίο ματς του “τριφυλλιού” με τον Λεβαδειακό μεσολάβησαν τα ματς της εθνικής ομάδας, με την οποία μάλιστα την Κυριακή πέτυχε και το πρώτο του γκολ, με αποτέλεσμα ο “Καρλίτο” να μην έχει χρόνο να αποχαιρετίσει τον κόσμο. Πήρε όμως άδεια από την Κοπεγχάγη, έμεινε μια μέρα παραπάνω στην Αθήνα και εμφανίστηκε στο προπονητικό του Παναθηναϊκού για να αποχαιρετήσει κόσμο και κοσμάκη.

Το “αντίο” πολύ φορτισμένο, με τον Ζέκα να αγκαλιάζει τους πάντες. Προπονητές, συμπαίκτες, φυσιοθεραπευτές, μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, όλους τους εργαζόμενους στο Κορωπί. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Contra, δεν συγκρατήθηκε και ξέσπασε σε λυγμούς, αφού η συγκινησιακή φόρτιση ήταν τεράστια. Για όλους, αφού και οι περισσότεροι δεν άντεξαν και βούρκωσαν για την τελευταία παρουσία του “καπιτάνο” στο προπονητήριο της ομάδας.

Λίγο αργότερα, ο Ζέκα μίλησε για τελευταία φορά ως “πράσινος” στη Nova, ζητώντας απ’ τον κόσμο του Παναθηναϊκού να στηρίξει την εφετινή προσπάθεια, ενώ χαρακτήρισε τον Αλεξανδρουπολίτη προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη ως τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση του προπονητή του “τριφυλλιού”.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού φοβούνται πως θα χάσει η ομάδα τα τρεξίματά του και το πάθος του, ανέφερε: «Μάλλον θα χάσουν λίγο από αυτά, αλλά νομίζω θα κερδίσουν περισσότερη ποιότητα στην ομάδα. Οι μεταγραφές που έχουν κάνει, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι’ αυτούς τους παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι και με τον προπονητή που έχουμε, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, θα φτιάξει την ομάδα γιατί νομίζω ότι είναι ο σωστός άνθρωπος για τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ ωραίος προπονητής και νομίζω ότι θα ανεβάσει πάλι την ομάδα. Σίγουρα θέλει χρόνο γιατί έχουν φύγει πολλοί παίκτες και ήρθαν πολλοί καινούριοι. Δε θα είναι εύκολο. Αλλά αυτό που ζητάω, αν μπορώ, είναι να είναι ο κόσμος και η ομάδα πάντα μαζί και μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Να κερδίσουμε κάτι και να κάνουμε καλή δουλειά. Να πιστεύουν στους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ, να πιστεύουν τον πρόεδρο και τον προπονητή».