Στις τρεις φωτοβολίδες… κλείσιμο γηπέδου! Προσεκτικοί πλέον οι φίλοι της Ξάνθης στο γήπεδο

 

Αρκετά πιο αυστηρός είναι ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ σε ορισμένες διατάξεις του, με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ποινών για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες στη διάρκεια της χρονιάς.

Κι αυτό γιατί πλέον ποινές για παιχνίδια μπροστά σε άδειες εξέδρες δεν προβλέπονται μόνο για επεισόδια εντός των γηπέδων ή φωτοβολίδες ευθείας βολής, αλλά και για απλό άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων και βεγγαλικών στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τρεις φορές. Κάτι που αναφέρεται στο άρθρο 15, παράγραφος 2 του νέου πειθαρχικού κώδικα. Μάλιστα και σύμφωνα με το ίδιο άρθρο αν η ίδια ποινή επαναληφθεί για τέταρτη φορά, το ήδη τριπλασιασμένο πρόστιμο, διπλασιάζεται εκ νέου!

Και μπορεί αυτό το φαινόμενο να είναι σπάνιο από τους φίλους της Ξάνθης, όμως αυτοί θα πρέπει πλέον να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προφυλάξουν την ομάδα τους από τα πρόστιμα που προβλέπονται και φυσικά από πιθανή τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά το Άρθρο 15, Παράγραφος 2 αναφέρει τα εξής:

“Η εισαγωγή ή το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) έως τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000).

β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η ως άνω χρηματική ποινή διπλασιάζεται.

γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), η ως άνω χρηματική ποινή τριπλασιάζεται και επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικές.

δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι επιβληθείσες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται.

ε) Η υποτροπή των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο νοείται πάντα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου”.