Διαφορά 260 ευρώ για συμμετοχή στο πρωτάθλημα σε γειτονικούς νομούς της Θράκης! Τα ετήσια κόστη σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη…

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής από τις ερασιτεχνικές ομάδες της Θράκης στα πρωταθλήματα και τα κύπελλα της νέας σεζόν, που διοργανώνουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Με αυτήν την αφορμή και επειδή πολλά ακούγονται, το ThrakiSportS πραγματοποίησε έρευνα για να δει ποιο είναι το κόστος συμμετοχής σε κάθε νομό του γεωγραφικού μας διαμερίσματος και να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις.

Όπως λοιπόν δείχνει η έρευνα του ThrakiSportS, η πιο «ακριβή» από τις Ενώσεις της Θράκης είναι η ΕΠΣ Ξάνθης, ωστόσο για να τα λέμε όλα, και αυτή είναι μια χαρά αν συγκριθεί με άλλες περιοχές της χώρας όπου το κόστος συμμετοχής των ομάδων στις ερασιτεχνικές διοργανώσεις ξεπερνά ακόμα τα 600 ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης, «για όλα τα σωματεία της δύναμης το παράβολο ετήσιας συνδρομής ορίζεται σε 150 €, και το παράβολο συμμετοχής ανά κατηγορία ορίζεται ως εξής: • Α κατηγορία 250 € • Β κατηγορία 200 €».

Επίσης, σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου, για φέτος το παράβολο συμμετοχής των ομάδων της ΕΠΣ Ξάνθης στο Κύπελλο Ερασιτεχνών είναι μηδέν.

Συνεπώς κάθε ομάδα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης χρειάστηκε να πληρώσει συνολικά 400 ευρώ ως κόστος για την συμμετοχή της σε πρωτάθλημα και κύπελλο της νέας σεζόν (150 ευρώ ετήσια συνδρομή + 250 ευρώ παράβολο) ενώ κάθε ομάδα της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης κατέβαλε 350 ευρώ.

Στον Έβρο τα αντίστοιχα ποσά είναι 270 ευρώ και 240 ευρώ. Οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου με τα 270 ευρώ καλύπτουν το κόστος συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά και την ετήσια συνδρομή προς την Ένωση (150 + 50 + 70), ενώ αυτές της Β’ Κατηγορίας γλιτώνουν 30 ευρώ από το παράβολο.

Τέλος, στην ΕΠΣ Θράκης τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας χρειάστηκε να δώσουν συνολικά 160 ευρώ και αυτά της Β’ Κατηγορίας 150 ευρώ, ουσιαστικά δηλαδή η διαφορά κατηγορίας εκτιμήθηκε μόλις στα 10 ευρώ, έναντι 40 ευρώ στον Έβρο και 50 ευρώ στην Ξάνθη. Πρόκειται όπως μπορείτε να διαπιστώσετε για τις χαμηλότερες τιμές του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Από τα ποσά αυτά των 160 και 150 ευρώ στην ΕΠΣ Θράκης, 20 ευρώ είναι το παράβολο για την συμμετοχή στο Κύπελλο και 30 ευρώ η ετήσια συνδρομή κάθε σωματείου, συνεπώς η συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι τα εναπομείναντα 110 ευρώ για την Α’ Κατηγορία και 100 ευρώ για τη Β’ Κατηγορία.

Κοινώς, μια ερασιτεχνική ομάδα της Α’ Κατηγορίας στον Νομό Ροδόπης πληρώνει για φέτος 240 ευρώ λιγότερα από μια αντίστοιχη ομάδα της ίδιας κατηγορίας στον γειτονικό νομό της Ξάνθης.

Συνοπτικά τα συνολικά κόστη για τις ομάδες Α’ και Β’ κατηγορίας για τις τρεις ΕΠΣ του γεωγραφικού μας διαμερίσματος (περιλαμβάνεται ετήσια συνδρομή, παράβολο πρωταθλήματος και παράβολο κυπέλλου):

ΕΠΣ Έβρου: Α’ Κατηγορία 270 ευρώ και Β’ Κατηγορία 240 ευρώ

ΕΠΣ Θράκης: Α’ Κατηγορία 160 ευρώ και Β’ Κατηγορία 150 ευρώ

ΕΠΣ Ξάνθης: Α’ Κατηγορία 400 ευρώ και Β’ Κατηγορία 350 ευρώ