Βρήκε συμφοιτητή του μετά από 22 χρόνια στη Φινλανδία ο Πόλυς Φωτιάδης αλλά έζησαν μαζί άλλη μια ελληνική τραγωδία

 

Τραγική πάλι η Εθνική! Μία Ελλάδα που παρέπαιε για 30 λεπτά κόντρα στη Φινλανδία (όπως και με τη Γαλλία και την Σλοβενία), άργησε να «ξυπνήσει» και έτσι ηττήθηκε 89-77, με αποτέλεσμα να θέλει μόνο νίκη με την Πολωνία για να πάει στους «16».

Στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να πλησιάσει, αλλά εν τέλει ηττήθηκε 89-77 και έτσι θέλει οπωσδήποτε τη νίκη με Πολωνία (6/9, 17:30) για να προκριθεί στους «16» του Ευρωμπάσκετ, αλλιώς θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής και ποτέ αυτό για την Κωνσταντινούπολη, σενάριο που δεν είχε κατά νου ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος.

Η παρουσία των Ελλήνων παικτών ήταν αποκαρδιωτική ενώ αντιθέτως η παρουσία των Ελλήνων στις κερκίδες ήταν και πάλι συγκλονιστική. Ανάμεσά τους και ο Πάλυς Φωτιάδης με την Στέλλα Μαχαίρα από την Ξάνθη. Μάλιστα η τελευταία ανήρτησε μια φωτογραφία πριν το ματς με τη Φινλανδία με άλλους φίλους της Εθνικής στο Ελσίνκι.

Ανάμεσα σε αυτούς που ταξίδεψαν στην Φινλανδία ήταν και ο Μπάμπης Θεοδωρίδης από τη Βέροια, παλιός συμφοιτητής με τον Πόλυ Φωτιάδη από την Σόφια Βουλγαρίας. Οι δυο τους βρέθηκαν ξανά μετά από 22 χρόνια στην Φινλανδία, στην άλλη άκρη της Ευρώπης δηλαδή, προκειμένου να δουν την Εθνική Ελλάδας.

Δυστυχώς πάντως έζησαν το… πάρτι που έστησαν οι Φινλανδοί στις τρεις πρώτες περιόδους, με την υπέρ τους διαφορά στο 24′ να φτάνει ακόμη και τους 20 πόντους (36-56). Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Κώστα Μίσσα πλησίασαν στο -4 (65-69), αλλά τα παιδαριώδη λάθη τους στη συνέχεια, δεν τους άφησαν άλλα περιθώρια αντίδρασης.

Πλέον θα τα παίξουν όλα για όλα με την Πολωνία, καθώς για την Ελλάδα τα νοκ άουτ παιχνίδια ξεκινούν νωρίτερα από τους υπόλοιπους. Ο Πόλυς, η Στέλλ, ο Μπάμπης και οι υπόλοιποι Πελαργοί θα είναι παρόντες στην Ελσίνκι Αρένα το απόγευμα της Τετάρτης. Η Εθνική;