ΕΠΣ Ξάνθης: Κατατέθηκε η ένσταση της Κεσσάνης Ερασμίου κατά της συμμετοχής του Νέστου Κύρνου στην Α’ Κατηγορία

 

Το μεσημέρι της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος και νυν ταμίας της Κεσσάνης Ερασμίου Στέλιος Βαθρακάς προσήλθε στα γραφεία της ΕΠΣ Ξάνθης και κατέθεσε την ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Νέστου Κύρνου στην Α’ Κατηγορία του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

Όπως είχε γράψει το ThrakiSportS, σε διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μετά το φιλικό με την Αναγέννηση Θαλασσιάς, αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση η ομάδα της Κεσσάνης Ερασμίου.

Η ένσταση βασίζεται στον ΚΑΠ και υποστηρίζει ότι ο Νέστος Κύρνου δηλώθηκε εκπρόθεσμα, όπως αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις παραγόντων του εκείνη την περίοδο που αναζητούσε τα χρήματα για το παράβολο.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Δήμος Τοπείρου, καθώς και τα δύο σωματεία ανήκουν στην δική του δύναμη ενώ ανώτατος παράγοντας του Δήμου εμφανίζεται να έχει βοηθήσει για την εκπρόθεσμη συμμετοχή του Νέστου στην Α’ Κατηγορία, σε βάρος της Κεσσάνης.

Στο Εράσμιο θεωρούν ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους και οι νομικοί τους σύμβουλοι εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες δικαίωσης από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΠΣ Ξάνθης που θα εκδικάσει την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα που θα βγει ηττημένη από αυτήν την διαδικασία θα έχει δικαίωμα να προσφύγει στην ΕΠΟ, γεγονός που αν συμβεί πιθανότατα να προκαλέσει καθυστερήσεις και στην ομαλή έναρξη του πρωταθλήματος στις 24 Σεπτεμβρίου.