«Δεν ισχύει το “δύο μέτρα και δύο σταθμά” από Λαμπάκη και Μαυρίδη! Έχει κάνει αναρτήσεις στη Διαύγεια ο Εθνικός, τις… ξέχασε ο ΑΟΟ»

 

Αναστάτωση και αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα του ThrakiSportS περί δύο μέτρων και δύο σταθμών από τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας αναφορικά με τις επιχορηγήσεις των μεγάλων αθλητικών σωματείων των πόλεών τους.

Ανώτατος παράγοντας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επικοινώνησε με το ThrakiSportS και διευκρίνισε ότι ο σύλλογος έχει αναρτήσει κανονικά στην Διαύγεια τα τιμολόγια με τα έξοδα όπου δαπανήθηκαν τα χρήματα της επιχορήγησης του 2016 από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, συνεπώς δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον νόμο για να δοθεί η νέα επιχορήγηση του 2017. Πρόσθεσε ακόμα ότι πράγματι ο νόμος αναφέρει ότι όταν αθλητικά σωματεία επιχορηγούνται από ένα ποσό και πάνω οφείλουν να αναρτούν δημόσια στο Διαύγεια τα εξοδολόγιά τους, ώστε να ελέγχεται που πηγαίνει το δημόσιο χρήμα, αλλά διευκρίνισε ότι ο Εθνικός είναι καθόλα εντάξει σε αυτόν τον τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι επικαλούμενος αυτό ακριβώς το πράγμα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης έκοψε φέτος την επιχορήγηση στον ΑΟ Ορεστιάδας. Από την Ορεστιάδα διευκρίνιζαν επίσης στο ThrakiSportS ότι έχει τηρηθεί η νομιμότητα και ισχύουν σε σχέση με το θέμα όσα είχε αναφέρει ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε ακριβώς για να δοθούν εξηγήσεις αναφορικά με τον λόγο της μη επιχορήγησης φέτος στον ταλανιζόμενο από πολλά προβλήματα και έχοντα διοίκηση Πρωτοδικείο ΑΟΟ. Και από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης διευκρίνιζαν ωστόσο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα, τονίζοντας και την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει σε θέματα νομιμότητας ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, καθότι και νομικός ο ίδιος, όπως άλλωστε ανέφερε και το επίμαχο δημοσίευμα του ThrakiSportS.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν μεταξύ άλλων τι «όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε» τα στοιχεία που όφειλε να αναρτήσει ο Εθνικός στην Διαύγεια. Προφανώς ψάξαμε λάθος. Από τον ΜΓΣ Εθνικός μας διαβεβαιώνουν ότι αυτά έχουν αναρτηθεί και όπως γίνεται αντιληπτό, αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε είναι προφανές ότι είναι και άστοχο το δημοσίευμα του ThrakiSportS και φυσικά ο τίτλος περί «δύο μέτρων και δύο σταθμών» από τους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας στις επιχορηγήσεις Εθνικού και ΑΟΟ. Προσθέτουν ότι αν δεν είχε γίνει η ανάρτηση στην Διαύγεια, ακόμα και αν επιθυμούσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, θα κοβόταν η επιχορήγηση από την Επίτροπο που είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε αυτά τα θέματα.

Ζητώντας πάντως να μας σταλούν οι σχετικές αναρτήσεις στην Διαύγεια (καθώς εμείς όπως αναφέραμε και στο αρχικό δημοσίευμα δεν βρήκαμε κάτι, αλλά εννοείται ότι μπορεί να κάναμε και λάθος που οφείλουμε φυσικά άμεσα να διορθώσουμε), μας διευκρινίστηκε ότι αυτό θα γίνει αλλά από εβδομάδα, καθώς το άτομο που χειρίζεται το θέμα από την πλευρά του Εθνικού λείπει αυτήν την περίοδο εκτός Αλεξανδρούπολης για σοβαρό λόγο που είναι καθόλα σεβαστός. Συνεπώς  ως ThrakiSportS ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση που φαίνεται ότι προκαλέσαμε, περιμένοντας πλέον να λάβουμε και αυτονόητα να δημοσιεύσουμε τα αρμόδια έγγραφα από τις αναρτήσεις του Εθνικού στην Διαύγεια, που θα λύσουν οριστικά και τις όποιες παρεξηγήσεις πήγαν να δημιουργηθούν.