Στα 12 ευρώ η τιμή λιανικής του θρακιώτικου κρασιού που επέλεξε ο Γιουσέιν Μπολτ στη Μύκονο και πλήρωσε 58

 

Δύο εβδομάδες μετά την παρουσία του Γιουσέιν Μπολτ στη Μύκονο και μία μετά την αποκάλυψη της απόδειξης των 88.000 ευρώ που πλήρωσε στο Nammos, το θέμα εξακολουθεί να συζητείται σε κοσμικά και μη στέκια. Και απέκτησε και θρακιώτικη διάσταση εξαιτίας της επιλογής του κορυφαίου σπρίντερ ενός θρακιώτικου κρασιού.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην απόδειξη, ο Μπολτ πλήρωσε 58 ευρώ για ένα μπουκάλι  Chardonnay Κίκονες. Με μια  σύντομη αναζήτηση που κάναμε στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι αν είχε επιλέξει να αγοράσει το ίδιο μπουκάλι από μια κάβα και όχι από το ακριβότερο ίσως μαγαζί της Μυκόνου, ίσως και της χώρας, τότε θα είχε εξοικονομήσει πάνω από 45 ευρώ καθώς στην ακριβότερη εκδοχή του το βρήκαμε λίγο πάνω από τα 12 ευρώ σε γνωστές κάβες.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του οινοποιίου των Κικόνων αναφέρεται ότι είναι «ένα λαμπερό λευκοκίτρινο Chardonnay που οινοποιήθηκε με τον κλασικό τρόπο λευκής οινοποίησης σε χαμηλές θερμοκρασίες, εμπλουτισμένο με πολύμηνη ανάδευση των οινολασπών με το χέρι, τόσο στην δεξαμενή όσο και στο βαρέλι. Λαμπερό, απαλό κίτρινο με χρυσές ανταύγειες. Στη μύτη άχυρο, λευκόσαρκο ροδάκινο, ανανάς, λεμόνι, βανίλια και φρυγανισμένο ψωμί. Στο στόμα φρέσκο, καθαρό, λιπαρό με φρουτώδη επίγευση. Συνοδεύει θαλασσινά, όστρακα, ψάρια, λευκά κρέατα…».

Πλέον η ιδιοκτήτρια του οινοποιοίου θα μπορεί αν θέλει να προσθέσει στην ιστοσελίδα της ότι είναι το κρασί που επέλεξε ο θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού Γιουσέιν Μπολτ. Όσο για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του περίφημου κρασιού, που ήδη έχει αυξήσει κατακόρυφα τις πωλήσεις του μετά την δωρεάν διαφήμιση που του έγινε την περασμένη εβδομάδα; Αντιγράφουμε και πάλι από την επίσημη ιστοσελίδα των Κικόνων:

Ποικιλιακή Σύνθεση : Chardonnay 100%
Αμπελώνας : Μαρώνεια
Έδαφος : Ερυθρό Αργιλοπηλώδες
Διαλογή : Στο χέρι
Τεχνική Οινοποίησης : Ζύμωση στο βαρέλι, Bâttonage
Ωρίμανση : 7 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια
Alc. : 13,5%
Παλαίωση : 10 – 11 χρόνια
Αριθμός φιαλών : 7000

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΛΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ 88.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ