Το γήπεδο – ντροπή για την Κομοτηνή όπου προπονούνται μικρά παιδιά και μελλοντικοί πρωταθλητές

 

Ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος για τον Πανθρακικό Όμιλο Αντισφαίρισης Κομοτηνής με την έναρξη της σεζόν επισήμως το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και γονείς και μικροί αθλητές βρέθηκαν στον χώρο του Πανθρακικού Σταδίου για μια πρώτη γνωριμία με προπονητές αλλά και τους χώρους των προπονήσεων.

Ωστόσο αυτοί μόνο γήπεδα όπου μπορούν να φιλοξενούνται μελλοντικοί πρωταθλητές μπορούν να χαρακτηριστούν. Όπως σχολιάζει και ο Γιώργος Σκουταρίδης στο rodopisports, «εάν βρεθεί κάποιος στο Πανθρακικό Στάδιο και συγκεκριμένα στον χώρο όπου είναι τα γήπεδα τένις, σίγουρα θα διαπιστώσει ότι δεν υφίσταται σύλλογος με δράση αφού όλα είναι υπό  κατάρρευση».

Το πρώτο γήπεδο έχει μια μορφή επικάλυψης η οποία είναι σκισμένη σε πολλά σημεία ενώ στο δεύτερο δεν  υπάρχει καν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί. Και όμως εκεί προπονούνται αθλητές του Πανθρακικού με πολλές επιτυχίες σε διαφορά events πανελληνίως. Και το κορυφαίο είναι ότι υπάρχει αθλήτρια που αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.

Ο λόγος για την Βάλια Σαμαρά, από τα κορυφαία ονόματα της ηλικίας της στον χώρο, «μια αθλήτρια που προπονείται σε αυτό το οικτρό γήπεδο, που η αλήθεια είναι ότι κάποιος ντρέπεται να πατήσει μέσα», προσθέτει το rodopisports.

Γι’ αυτό άλλωστε και είναι λογικό να μην διοργανώνεται καμιά εκδήλωση  από τον σύλλογο στους συγκεκριμένους χώρους και όσες διοργανώσεις τένις έρχονται στην Θράκη να φιλοξενούνται στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα και στην Ορεστιάδα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, στο οποίο ανήκουν τα γήπεδα τένις, δεν αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Κομοτηνής αλλά απευθείας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του υφυπουργείο Αθλητισμού και είναι απορίας άξιον αν αυτά τα έδειξαν οι  αρμόδιοι κατά την επίσκεψη του ΓΓΑ Ιούλιου Συνοδινού στην Κομοτηνή τον περασμένο Μάιο.