Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Λαμπάκη και Μαυρίδη στις επιχορηγήσεις Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Ορεστιάδας

 

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι κράτησαν οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας απέναντι στις μεγάλες ομάδες των πόλεών τους σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα ωστόσο τελικά ο ένας από τους δύο να βγαίνει εκτεθειμένος.

Πριν λίγους μήνες ο δήμαρχος Ορεστιάδας είχε ανακοινώσει τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων για το 2017 διευκρινίζοντας ότι η μεγάλη ομάδα της πόλης, ο ΑΟ Ορεστιάδας, δεν θα λάβει χρήματα την φετινή χρονιά επειδή δεν ανήρτησε στην “Διαύγεια” τα παραστατικά με τα τιμολόγια που αποδείκνυαν πώς διατέθηκαν τα χρήματα της επιχορήγησης που είχε λάβει έναν χρόνο πριν. Ο Βασίλης Μαυρίδης είχε υποστηρίξει ότι ο νόμος επιβάλει σε όσα σωματεία επιχορηγούνται με ποσό άνω των 3.000 ευρώ από το κράτος να αναρτούν στην “Διαύγεια” το πως ξοδεύουν αυτά τα κρατικά χρήματα, υποστήριξε ότι η διοίκηση του ΑΟΟ δεν έκανε κάτι τέτοιο και προκειμένου να μην παρανομήσει, αναγκάστηκε να κόψει την επιχορήγηση στους πράσινους.

Όλα θα ήταν καλά, αν δεν υπήρχε όμως η σύγκριση με την άλλη μεγάλη ομάδα του νομού, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που επίσης λαμβάνει κάθε χρόνο γενναία επιχορήγηση από τον τοπικό Δήμο. Ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης έλαβε και την φετινή χρονιά περίπου 35.000 ευρώ, έτερον εκάτερον αν πάνω από το μισό ποσό δεσμεύθηκε για παλιότερα χρέη του και με το που εκταμιεύθηκε, εκχωρήθηκε αυτόματα το ποσό εκεί για την κάλυψή τους. Το γεγονός δεν αναιρεί την υποχρέωση, βάσει των όσων είχε ισχυριστεί ο Μαυρίδης, της ανάρτησης από τον Εθνικό στη “Διαύγεια” των τιμολογίων με τα έξοδα που καλύφθηκαν από το ποσό της επιχορήγησης. Κάτι τέτοιο ωστόσο, όσο και αν ψάξει κανείς στο “Διαύγεια” δεν θα το βρει.

Κατά συνέπεια, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έλαβε επιχορήγηση χωρίς να αναρτήσει στο “Διαύγεια” αυτά που σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας αποτελούσαν προϋπόθεση για να πάρει φέτος επιχορήγηση κάποιο αθλητικό σωματείο. Και το ερώτημα που τίθεται από παράγοντες στα βόρεια του νομού Έβρου που έθεσαν και την σχετική απορία στο ThrakiSportS είναι ξεκάθαρο: ήταν ο Λαμπάκης αυτός που αν και νομικός «παρανόμησε» και έδωσε στον Εθνικό μια επιχορήγηση που βάσει των όσων ισχυρίστηκε ο Μαυρίδης θα έπρεπε να μην δοθεί ή ήταν ο Μαυρίδης εκείνος που βρήκε έναν τρόπο να κόψει την επιχορήγηση στον ΑΟ Ορεστιάδας ενώ στην ουσία μπορούσε να την δώσει χωρίς πρόβλημα, όπως συνέβη στην Αλεξανδρούπολη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here