Παρουσία Θρακιωτών μόνο στον πάγκο η ήττα της Εθνικής Ομάδας από το Βέλγιο στο Καραϊσκάκη

 

Χωρίς κανέναν από τους Θρακιώτες παίκτες της να περνά στον αγωνιστικό χώρο, η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από το ισχυρό Βέλγιο με 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκη με αποτέλεσμα να ψαλιδιστούν πολύ οι ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. 

Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν αυτή τη φορά παρών στον πάγκο αν και λόγω του τραυματισμού του στο ματς της περασμένης Κυριακής με την Μπολόνια επισήμως ήταν εκτός αποστολής, ενώ οι Πέτρος Μάνταλος (που είχε ξεκινήσει βασικός στο ματς με την Εσθονία) και Μανώλης Σιώπης έμειναν επίσης στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Παρόλα αυτά, η Ελλάδα πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της. Κοίταξε στα μάτια το πανίσχυρο Βέλγιο κι έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη ή έστω την ισοπαλία. Κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε το «Γ. Καραϊσκάκης», όχι όμως και τους τρεις βαθμούς της νίκης, υποχωρώντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου της.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου δώσαμε την κατοχή αλλά είχαμε τις ευκαιρίες με χαρακτηριστικότερη το δοκάρι του Σταφυλίδη, ήρθε ένα δαιμονισμένο πεντάλεπτο στα μισά του β’ μέρους όπου σημειώθηκαν και τα τρία γκολ. Ο Βερτόνχεν άνοιξε το σκορ στο 70′, με τον Κάρλος Ζέκα να ισοφαρίζει στο 73′ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την Εθνική Ομάδα και τον Λουκάκου να χαρίζει τη νίκη και την απευθείας πρόκριση στους Βέλγους στο 75′.

Η Βοσνία την ίδια ώρα επικράτησε του Γιβραλτάρ με 4-0 κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των προκριματικών. Πλέον η «γαλανόλευκη» δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της κι ελπίζει οι Βέλγοι, οι οποίοι έγιναν η πρώτη ομάδα από την Ευρώπη που προκρίνεται στο Μουντιάλ, να «χτυπήσουν» το παιχνίδι με τους Βόσνιους, παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς την επόμενη αγωνιστική.

Εφόσον συμβεί αυτό και η Εθνική Ελλάδας κάνει το 2/2 κόντρα σε Κύπρο (εκτός) και Γιβραλτάρ (εντός), θα κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση και θα έχουμε πολλές πιθανότητες να είμαστε μεταξύ των οκτώ καλύτερων δεύτερων που θα δώσουν διπλούς αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Βέλγιο 22 (35-3)  ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

2. Βοσνία 14 (19-8)

3. Ελλάδα 13 (11-5)

4. Κύπρος 10 (8-12)

5. Εσθονία 8 (6-15)

6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)