Η Καβάλα φρόντισε και έδωσε το παρών στα κρίσιμα ματς της Εθνικής Ομάδας στο Καραϊσκάκη! Η Θράκη μας;

 

Οι δύο αναμετρήσεις της Εθνικής Ομάδας με την Εσθονία και το Βέλγιο ολοκληρώθηκαν χωρίς δυστυχώς τα επιθυμητά αποτελέσματα για την Ελλάδα, που εξασφαλίζοντας μόνο έναν βαθμό έπεσε στην τρίτη θέση του ομίλου και πλέον δεν έχει την τύχη στα χέρια της, αναφορικά με την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Βέβαια η Εθνική Ομάδα είναι Εθνική Ομάδα και πρέπει ο κόσμος να είναι κοντά της όχι μόνο στα εύκολα αλλά και κυρίως στα δύσκολα. Μπορεί να έφυγε στεναχωρημένος από το Καραϊσκάκη, αλλά την χειροκρότησε την προσπάθεια. Και μια αλήθεια είναι ότι αν αυτός ο κόσμος που κατέκλυσε το γήπεδο στο ματς με το Βέλγιο είχε έρθει και στο παιχνίδι με την Εσθονία, με την ώθηση που θα μπορούσε να δώσει, θα μπορούσε να σπρώξει τους παίκτες στο γκολ που θα μας είχε ακόμα… από πάνω.

Ανάμεσα στους χιλιάδες οπαδούς που βρέθηκαν στο φαληρικό στάδιο τόσο στο ματς με το Βέλγιο όσο και σε εκείνο με την Εσθονία ήταν αρκετοί Χανιώτες, Κρητικοί, Κορίνθιοι, Θεσσαλοί αλλά και… Καβαλιώτες, αν κρίνουμε από τα πανό που αναρτήθηκαν. Μπροστά σε αυτό της Καβάλας μάλιστα οι διεθνείς πανηγύρισαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Κάρλος Ζέκα. Αντιθέτως, από την Θράκη που έχει μάλιστα τριπλή εκπροσώπηση παικτών στην Εθνική, έναν από κάθε νομό (Σιώπης από Έβρο, Μάνταλος από Ροδόπη, Τόρο από Ξάνθη), χώρια την συμμετοχή στελεχών όπως του γιατρού Γιώργου Γκοδόλια, οι κεραίες του ThrakiSportS δεν εντόπισαν κανένα πανό.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν βρέθηκαν και αρκετοί Θρακιώτες στα ματς της Εθνικής αλλά σίγουρα δεν έφτασαν στον αριθμό που φτάνουν οι Θρακιώτες στα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ, όταν υπάρχουν και οργανωμένες εκδρομές με πούλμαν για την Αθήνα. Και σίγουρα δεν ήταν εκδηλωτικοί και δεν ανήρτησαν ένα πανό, όπως από τις άλλες περιοχές της χώρας. Και αυτό είναι κρίμα.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η ΕΛΛΑΔΑ αρχίζει από την ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ, αλλά αυτό είναι κάτι που οφείλει να μην είναι απλό σύνθημα αλλά να το υπενθυμίζουμε και εμείς οι ίδιοι οι Θρακιώτες φίλαθλοι (όπως φροντίζει να το κάνει στους αγώνες της Εθνικής Μπάσκετ στην μακρινή Φινλανδία ο Πόλυς Φωτιάδης). Όταν το πετύχουμε αυτό τότε θα μπορέσουμε με μεγαλύτερες αξιώσεις να πετύχουμε και τον ερχομό της Εθνικής κάποια στιγμή στην Θράκη, έστω και για ένα φιλικό παιχνίδι.  Όπως τα έχουν καταφέρει τόσες φορές για παράδειγμα στην Κρήτη…