50 χρόνια ιστορίας του ΑΟΞ σε 360 σελίδες! Η ώρα της παρουσίασης του βιβλίου που οφείλει να έχει κάθε Θρακιώτης φίλαθλος

 

Η ώρα της παρουσίασης του βιβλίου που με κόπο και μεράκι ετοίμασε ο Μπάμπης Κυρλίδης για λογαριασμό του Συλλόγου Παλαιμάχων ΑΟΞ – Skoda Ξάνθη με αφορμή την συμπλήρωση μισού αιώνα από την ίδρυση του ΑΟ Ξάνθη έφτασε. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης και παρουσία πολλών προσώπων που στιγμάτισαν την πορεία της ομάδας, έρχεται η ώρα για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του βιβλίου.

Ήδη η αίθουσα, με την πολύτιμη συμβολή και των XanthiFans που έχουν μεταφέρει αφίσες, κασκόλ αλλά πολύτιμα αντικείμενα που έχουν συλλεκτική – μουσιακή αξία, είναι έτοιμη και περιμένει όλους εκείνους που θα θελήσουν στις οκτώ το βράδυ της Κυριακής να παραστούν στην παρουσίαση (χαρακτηριστική η φωτογραφία της Ξάνθη Sport). Ο Μπάμπης Χατζημεστής ως πρόεδρος των παλαιμάχων έχει φροντίσει όλα να είναι στην εντέλεια.

Το βιβλίο ακολούθως θα είναι διαθέσιμο στο κοινό, αλλά βασικά σε όσους προλάβουν, γιατί εκτυπώθηκαν μόλις 1.000 αντίτυπα που θα πωλούνται έναντι 20 ευρώ το καθένα και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα. Άλλωστε πρόκειται για μια μάλλον συμβολική τιμή για έναν τόμο ουσιαστικά 360 σελίδων που περιλαμβάνει πλούσιο ιστορικό και αρχειακό υλικό με αποτελέσματα, βαθμολογίες, φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, στατιστικά στοιχεία.

Το βιβλίο μετά από μια σύντομη περιγραφή της Ασπίδας και του Ορφέα από την ίδρυσή τους ως σήμερα, καθότι αποτελούν τις δυο ομάδες που συγχωνεύθηκαν για να δημιουργηθεί ο ΑΟΞ, έχει αναλυτικά κεφάλαια για το πώς ιδρύθηκε η ομάδα, το γήπεδο μαζί με μια περιγραφή του πώς χτίστηκε και τι αγώνες έχει φιλοξενήσει αλλά και την ιστορία της ομάδας μια σύντομη περιγραφή των πρωταθλημάτων από το 1967 έως το 2017, όπου αναφέρεται η η βαθμολογική θέση και τα Δ.Σ. της ομάδας.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο συνιστά όπως είναι αναμενόμενο το ζήτημα της αλλαγής της ονομασίας, ενώ παρουσιάζεται επίσης το σερί αήττητων εντός έδρας αγώνων αλλά και τα πρωταθλήματα που κατέκτησαν τα τμήματα υποδομής. Υπάρχουν οι συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος, φυσικά μεγάλη έμφαση δίνεται στους ευρωπαϊκούς αγώνες, τα ρεκόρ των εισιτηρίων, η δημιουργία του νέου γηπέδου των Πηγαδίων και ασφαλώς η παρουσία του Πελέ σε εκείνα τα εγκαίνια.

Τέλος, καταγράφονται αλφαβητικά όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί με την φανέλα του ΑΟΞ σε πρωτάθλημα από το 1967-2017 μαζί με μια σύντομη περιγραφή. Ένα βιβλίο 360 σελίδων που οφείλει να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη οποιουδήποτε θέλει να λέγεται φίλαθλος της Ξάνθης και γενικά φίλος του αθλητισμού στην Θράκη…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ  ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ THRAKISPORTS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here