Ευχαριστίες αλλά και αιχμές Μιχαλεντζάκη: «Λίγοι πάμε για διάκριση, καλώς ή κακώς έπρεπε να στηριχθούμε κατά προτεραιότητα»

 

Τις ευχαριστίες του στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου εξέφρασε με δηλώσεις του στην Δέλτα Τηλεόραση ο χρυσός παραολυμπιονίκης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, καθώς α αναλάβουν να καλύψουν τα έξοδα μετάβασης στο Μεξικό του προπονητή του Τάσου Καλλιτσάρη.

Ο Μιχαλεντζάκης, που πέρυσι στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και κάθε χρόνο σημειώνει παγκόσμια ρεκόρ, επιστρέφει στην Λατινική Αμερική με στόχο μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ. Ωστόσο κινδύνευε να βρεθεί εκεί χωρίς τον προπονητή του και η λύση βρέθηκε, όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, χάρη στην παρέμβαση φορέων της πόλης.

«Τελευταία στιγμή λύθηκε το πρόβλημα του προπονητή διοτι ήταν ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την επιτυχία και την ψυχολογία ενός αθλητή και όχι μόνο τη δικιά μου. Αυτό έπρεπε να γίνει αυτομάτως με την ένταξή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα. Καλώς ή κακώς λίγα άτομα πάμε για κάποια διάκριση και θα έπρεπε κατά την άποψή μου πρώτα τα στηριχθούν αυτά τα άτομα και μετά οι υπόλοιποι. Αυτό δεν συνέβη και έτσι έπρεπε να βρούμε βοήθεια για να καλυφθούν τα έξοδα του προπονητή μου», ανέφερε καταρχήν ο Δήμος Μιχαλεντζάκης.

Ο εβρίτης χρυσός παραολυμπιονίκης αναφέρει στην συνέχεια: «Η λύση δόθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω πολύ διότι με βοηθούν και με στηρίζουν για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να βελτιώνομαι κάθε χρόνο και είναι πάντα στο πλευρό μου». 

Ο Μιχαλεντζάκης όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε προπονήσεις στο Δουδουλακάκειο Κολυμβητήριο Φερών. «Δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες για έναν αθλητή που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», σχολιάζει ο ίδιος αλλά από Δευτέρα ξαναρχίζει προπονήσεις στο Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για να πάει στο Μεξικό με σκοπό ακόμα μια συμμετοχή σε τελικό και όπως λέει και ο Δήμος, «όποιο αποτέλεσμα και αν έρθει, θα είναι καλοδεχούμενο».

Δείτε τις δηλώσεις Μιχαλεντζάκη στην Δέλτα Τηλεόραση Θράκης: