ΕΠΣ Έβρου: Κατεβάζει ρολά η Ομόνοια Φυλακίου ενώ έπονται και άλλες αποχωρήσεις ομάδων…

 

Η 31η Αυγούστου εκτός από τελευταία ημέρα των μεταγραφών είχε οριστεί από την ΕΠΣ Έβρου και ως τελευταία ημέρα για να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες της Ένωσης στα πρωταθλήματα και το κύπελλο της νέας σεζόν.

Αυτήν την ημέρα επέλεξε η Ομόνοια Φυλακίου για να επισημοποιήσει ότι… κατεβάζει ρολά και δεν θα λάβει μέρος στις διοργανώσεις της νέας σεζόν.

«Μετά από έκτακτο Δ.Σ της ομάδας αποφασίστηκε όπως η ομάδα να μην δηλώσει συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα λόγω του μη υπάρχοντος υλικού, δηλαδή παικτών», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο προσωρινός όπως αποδείχθηκε προπονητής της ομάδας Γιάννης Ζελιάσκος.

Πάντως, ο πρόεδρος του συλλόγου Σαράντης Μπαχτσεβανίδης μιλώντας στο ThrakiSportS διευκρινίζει ότι η απόφαση αφορά μόνο την φετινή σεζόν λόγω έλλειψης παικτών και από τη νέα θα επιχειρηθεί η στελέχωση της ομάδας ώστε να συνεχίσει κανονικά, μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους.

Πάντως, δυστυχώς η Ομόνοια Φυλακίου φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη ομάδα που αναστέλλει ουσιαστικά την λειτουργία της στον Έβρο, έστω και προσωρινά. Η πιο ηχηρή αποχώρηση είναι αναμφισβήτητα το Άλεξ, μόνο που αυτή είναι οριστική, ωστόσο υπάρχουν και άλλες ομάδες που αποχωρούν.

Άλλωστε, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η μείωση της συμμετοχής των ομάδων έχει οδηγήσει σε σκέψεις μείωσης των ομίλων της Β’ Κατηγορίας από τρεις σε δύο, αν και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις σε αυτό το ενδεχόμενο, ιδίως από τις εναπομείνασες ομάδες του Β. Έβρου που θα κληθούν να κάνουν περισσότερα ταξίδια.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες, με κρισιμότερη να θεωρείται η Παρασκευή, οπότε και η γραμματεία της ΕΠΣ Έβρου θα κάνει την πρώτη εκκαθάριση και θα υπάρχει έτσι σαφέστερη εικόνα για το πόσοι δηλώνουν συμμετοχή και πως μπορούν να διαμορφωθούν οι όμιλοι.