Η αγωνία των Βρύζα και Τοροσίδη από την εξέδρα του Καραϊσκάκη στο στραβοπάτημα της Εθνικής με την Εσθονία

 

Η Εθνική Ομάδα έμεινε στο μηδέν με την Εσθονία, στην αναμέτρηση για τα προκριματικά του Μουντιάλ και δεν εκμεταλλεύθηκε το δώρο της Κύπρου που με επική ανατροπή, αν και έχανε 2-0 στο ημίχρονο, κέρδισε με 3-2 την Βοσνία Ερζεγοβίνη και την διατήρησε δύο βαθμούς κάτω από την Ελλάδα.

Πλέον η Εθνική θέλει οπωσδήποτε νίκη με το Βέλγιο που έχει ξεφύγει έξι βαθμούς και έχει αγκαλιάσει την απευθείας πρόκριση, ώστε να αισθάνεται ασφαλής για την δεύτερη θέση, κάτι που σχεδόν θα είχε κλειδώσει αν είχε νικήσει την Εσθονία. Στον αγώνα μόνη θρακιώτικη παρουσία στην ενδεκάδα ήταν ο Πέτρος Μάνταλος που αγωνίστηκε ανήμερα των γενεθλίων του στην δεξιά πτέρυγα. Άλλωστε, ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης που κυριαρχεί σε αυτήν την θέση ήταν τραυματίας και θα απουσιάσει και από το παιχνίδι της Κυριακής με το Βέλγιο.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι ο αρχηγός δεν ήταν στο γήπεδο. Κανονικά ενσωματωμένος στην αποστολή της Εθνικής, ήρθε με το πούλμαν στο γήπεδο, βρέθηκε στα αποδυτήρια αλλά όχι και στον πάγκο, καθότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Παρακολούθησε το παιχνίδι από την εξέδρα των επισήμων, αλλά όχι δίπλα στους κουστουμάτους αλλά κάτω κάτω, λίγο πάνω από τον πάγκο της Εθνικής και προσπαθούσε έχοντας δίπλα του τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να ενθαρρύνει και αυτός με τον τρόπο του τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικές ήταν οι φωνές του στα τελευταία λεπτά, στις τελευταίες επιθέσεις.

Στο γήπεδο βρέθηκε και μια άλλη παλιά δόξα της Εθνικής Ομάδας από τα μέρη μας και μέχρι πρόσφατα μέλος της διοικούσας επιτροπής που είχε διορίσει η FIFA στην ΕΠΟ. Ο Λόγος για τον Ζήση Βρύζα. Μπορεί οι διεθνείς αλλά και οι φίλαθλοι να έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια, ωστόσο το δώρο της Κύπρου κρατάει την Εθνική όχι απλά ζωντανή αλλά και σε πλεονεκτική θέση έναντι της Βοσνίας για την κατάληψη της 2ης θέσης. Και παρά την κακή εμφάνιση, αυτή η Εθνική είχε πολλές απουσίες αλλά είναι ικανή με το Βέλγιο να μεταμορφωθεί και να χαρίσει μεγάλες χαρές στους Έλληνες φιλάθλους.