Οι οδηγίες του ΕΟΣ Ξάνθης για όσους λάβουν μέρος στην πεζοπορία του Via Egnatia στα Στενά του Νέστου

 

H Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia – Γιορτές Νέστου 2017 διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ξάνθης πεζοπορία στο μονοπάτι του Νέστου το Σάββατο 2/9/2017 ώρα 10:00 π.μ

Διαδρομή : περίπου 3 ώρες
Σημείο συγκέντρωσης: Αρχή του μονοπατιού στη Γαλάνη Ξάνθης (Στενά Νέστου).
Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής : τηλ. 2541350200 κ. Σοφία Κανδυλίδου έως Παρασκευή 1/9/2017 και
ώρες 8:00 π.μ – 8:00 μ.μ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια πεζοπορίας, καπέλο και να έχουν ένα μπουκάλι νερό και αδιάβροχο (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) σε σακίδιο πλάτης.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΟΣ Ξάνθης. Σε αυτήν κάνει λόγο για «πορεία δίπλα στο Νέστο, σ’ ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδας» και αναφέρει:

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Π.Ε. Ξάνθης, διοργανώνει το 3 ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA στα Στενά του Νέστου στις 27 & 31/8 έως 2/9/2017. Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Περιφέρειάς μας μέσω της διασύνδεσης των περιοχών της με άξονα την Εγνατία Οδό από την αρχαιότητα ως σήμερα. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ενός φεστιβάλ που θα αποτελεί θεσμό για τον πολιτισμό της περιοχής και πόλο τουριστικής ανάπτυξης.

Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ, συμμετέχει και ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης με την διοργάνωση πεζοπορίας στο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου αλλά και οποιονδήποτε επιθυμεί να περπατήσει στην διαδρομή αυτή, που χαρακτηρίζεται ως μια από της ομορφότερες της Ελλάδας, να βρίσκεται στο parking της Γαλάνης, το Σάββατο, 2/9/2017 στις 10 π.μ.

Αθλητικά παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου απαραίτητα. Νερό, ένα δεύτερο μπλουζάκι και κάποιο φρούτο σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης, είναι αρκετά για να έχουμε μαζί μας. Η διαδρομή είναι εύκολη και διάρκειας 3 ωρών περίπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here